Sport Centar

Jagodić: Bez bodova u gostima nema visokog plasmana, vrijeme je da uradimo nešto ‘na strani’

Fudbalski klub Borac najbolji je domaćin u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali gostovanja su mu u ovoj sezoni slabija strana.

Jagodić: Bez bodova u gostima nema visokog plasmana, vrijeme je da uradimo nešto ‘na strani’
FOTO: mondo.ba

Fudbalski klub Borac najbolji je domaćin u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali gostovanja su mu u ovoj sezoni slabija strana.

U Banjaluci Borac ima pet pobjeda, a na gostovanjima je tri puta poražen na isto toliko utakmica.

U 9. kolu Borac će gostovati Olimpiku na Otoci, te se to čini kao idealna prilika za tim Vlade Jagodića da popravi utisak na gostujućim terenima.

“Ekipa Olimpika jeste posljednja u ligi, ali je i ekipa koja je u posljednje vrijeme promjenom trenera napravila stvari koje su bolje nego što su bile. Mi smo do sada djelovali dominatno na domaćem terenu, a u gostima smo bili takvi kakvi smo bili. Međutim, mislim da smo dobro radili, da su se igrači osvježili poslije utakmice sa Tuzla sitijem i da je napokon došlo vrijeme da i mi na gostujućem terenu uradimo nešto konkretno. Bez gostujućih bodova, realno, ne možemo da tražimo visok plasman. Naravno, kad se gostuje posljednjeplasiranoj ekipi koja ima jednu pobjedu i sedam poraza, misli se da nas čeka lak zadatak. Daleko od toga! Promjena trenera je prouzrokovala promjenu nekih igrača, informisani smo, naravno, da su se oni razišli sa dva-tri igrača. To dovoljno govori da Olimpik pokušava i na taj način da preokrene situacuju u svoju korist. Međutim, već sam rekao da mislim da je došlo vrijeme da napravimo pozitivan rezultat ‘na strani’ i tako ćemo se i postaviti. Da li će ova promjena vrremena više odgovarati domaćinu ili nama, teško je procijeniti, ali se nadam da ćemo moći da odradimo na terenu ono što smo zamislili, a zamislili smo mnogo toga. Idemo da zabilježimo rezultat koji bi nam dao vjetar u leđa pred naredne mečeve jer znamo da poslije Veleža imamo tri gostujuće utakmice, tako da je pravo vrijeme da nađemo dobitnu formulu. Imamo snage, volje, želje, htijenja za bodove na ovom meču”, rekao je Jagodić na konferenciji za novinare, prenosi Mondo.

Kad je u pitanju igrački kadar za ovaj meč…

“Dino Kalesić je imao stomačni virus i jutros smo odlučili, zajedno sa medicinskom službom kluba, da je sigurnije iz predostrožnosti da ostane u Banjaluci, da ne rizikujemo. Aleksandar Subić radi odvojeno od ekipe, ali radi sve jače, a za ovu utakmici ni on nije u kombinaciji. Vraćaju nam se Đorđe Milojević i Marko Brtan koji su pauzirali jedno kolo zbog kartona, tako da mislim da imamo jaku i dobru ekipu koja može da odgovori ovom zadatku.”

Zna Jagodić ko su nosioci igre sadašnjeg Olimpika, ali vjeruje u svoje izabranike.

“Ima Olimpik u svojim redovima iskustvo u vidu golmana Hadžića i Muminovića, imaju i mladost, njihov kapiten Osmanović je uz Milanovića jedan od najopasnijih igrača u Premijer ligi BiH, tako da znamo šta nas čeka. Ipak, opet kažem, imamo nešto što smo pripremili da napokon djelujemo pobjednički na strani. Dolazimo u posljednja tri kola prvog dijela sezone, odigrali smo osam mečeva do sada, a još nemamo nijedan bod ‘na strani’ i to moramo pod hitno mijenjati. Raspoloženi smo da to bude sutra.”

Utakmica Olimpik – Borac igra se u subotu od 16 sati, a direktan prijenos pratite na Areni Sport 1 BiH.

fkboracvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI