Sport Centar

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH povećao naknade sudijama i delegatima Premijer lige

Putem video-linka, a pod predsjedavanjem predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića, održana 55. sjednica Izvršnog odbora NSBiH.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH povećao naknade sudijama i delegatima Premijer lige

Putem video-linka, a pod predsjedavanjem predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića, održana 55. sjednica Izvršnog odbora NSBiH.

Usvojeni su zapisnici sa prethodnih sjednica IO NS/FS BiH sa realizacijom zaključaka.

Na sjednici je, kako se navodi u saopštenju Saveza, izvršena analiza početka takmičenja u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa posebnim akcentom na provođenje plana mjera i procedura “Protokola COVID-19” u kojem su detaljno razrađene mjere za organizaciju i odigravanje utakmica Premijer lige BiH.

Zaključak je da se propisane mjere i procedure u cijelosti poštuju i da treba nastaviti sa provedbom i realizacijom istih u nastavku takmičenja.

Usvojen je prijedlog odluke o naknadama za službena lica na utakmicama u organizaciji NSBiH, kao i prijedlog odluke o nabavci opreme za sudije u Premijer ligi i entitetskim prvim ligama.

Izvršni odbor tako je danas donio odluku da se povećaju primanja arbitrima sa A i B liste, te svim službenim licima u najvišem rangu.

Tako će glavni sudija po utakmici zarađivati paušal u iznosu od 650 KM, što je za nešto više od 100 KM veći iznos nego prošle sezone.

I pomoćnici će zarađivati po 100 KM više nego prethodne sezone, a sada će po utakmici biti plaćeni 500 KM. Četvrti sudija će zarađivati 300 KM, a dodatni pomoćnici (oni uz gol-aut liniju) po 200 KM.

Delegatima je plata povećana za 125 KM i sada iznosi 500 KM, koliko će zarađivati i posmatrači suđenja, navodi Faktor. Medicinski službenik, zadužen za provođenje COVID-19 protokola, bit će plaćen sa 400 KM po utakmici, a oficir za sigurnost svoj rad naplaćivat će sa 300 KM.

Izvršni odbor je informisan o planu distribucije materijalne pomoći u vidu dezinfekcionih setova za klubove na svim nivoima organizovanog takmičenja, kao i daljim aktivnostima na realizaciji finansijskog dijela pomoći iz projekta koji je NSBiH omogućio putem UEFA-e sredstava za saniranje šteta u klubovima koje su izazvane epidemijom koronavirusa.

Prema ranije usvojenom hodogramu aktivnosti rada Izvršnog odbora, na današnjoj sjednici je utvrđen datum održavanje redovne sjednice Generalne skupštine NSBiH koja je planirana za 25. avgusta ove godine.

“Javnost će biti blagovremeno obavještena o ostalim detaljima u vezi sa sjednicom Generalne skupštine NSBiH”, navodi se u saopštenju Saveza.

izvrsni odbor nsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Gost
Gost

Begic na vlasti dva mandata nije uspio dici naknadu za marku, cak je i smanjio. Vico u dolasku povecao primanja. Slicno je suker uradio u HNL

Suljo
Gost

Bilo je i vrijeme..

wpDiscuz