Sport Centar

Izviđač krenuo s pripremama, još uvijek ni traga pojačanjima

Rukometaši Izviđač u ponedjeljak su krenuli s pripremama za drugi dio sezone.

Izviđač krenuo s pripremama, još uvijek ni traga pojačanjima

Rukometaši Izviđač u ponedjeljak su krenuli s pripremama za drugi dio sezone.

Trener aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine Mario Bjeliš za sada na raspolaganju ima iste igrače koji su na jesen nastupali u SEHA ligi, a po njegovim riječima, klub od početka sezone pokušava pronaći igrače koji bi popunili skraćeni roster momčadi iz Ljubuškog.

– Nema još ništa od pojačanja za koje znamo da nam fale još od osmog mjeseca kada smo krenuli u sezonu. Posebno smo deficitarni na vanjskim pozicijama. Već dugo tražimo pojačanja, ali nikako ne možemo naći ono što nam odgovara. Dobar igrač je i skup, ali bit ćemo pametniji za desetak dana – kazao je Bjeliš za Fenu.

Izviđač je nakon jednogodišnje stanke zaigrao u regionalnoj SEHA ligi, no rezultati nisu bili dobri – “Skauti” su u 13 utakmica upisali 12 poraza, a jedini su bod donijeli s gostovanja kod Metalurga.

– Nismo planirali da juniori iznesu prvi dio SEHA lige, planovi su bili sasvim drugačiji. Nismo uspjeli dovesti pojačanja, a ozlijedili su nam se neki stariji igrači koji su trebali biti nositelji igre. Tako je sav teret pao na leđa djeci koja su došla u situaciju da igraju cijele utakmice protiv puno iskusnijih protivnika – naglasio je trener Izviđača.

Ipak, po njegovim riječima, ohrabrujuće je što je Izviđač odigrao sedam-osam utakmica u kojima je bio u igri do posljednje minute.

– Na kraju, u svim tim utakmicama prevagnulo je na stranu naših protivnika, ali nije sramota izgubiti jedan razlike od momčadi poput Zagreba ili Nexea. Jednostavno nije išlo, u ključnim trenucima radili smo neke glupe tehničke pogreške i tako je ispalo – kazao je Bjeliš.

Dodao je kako će polusezona koja je iza rukometaša Izviđača biti od velike važnosti za daljnji razvoj tih mladih igrača.

Izviđač će u drugom i trećem mjesecu odigrati preostalih pet utakmica u SEHA ligi, tri na domaćem terenu (Železničar, Steaua, Vardar) i dvije u gostima (Tatran, Vojvodina).

– Sigurno je da se nećemo unaprijed predati niti u jednoj utakmici. Odmah na startu, 2. veljače, dolazi nam Železničar i napravit ćemo sve da upišemo pobjedu u toj utakmici – dodao je.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo Izviđač će se uključiti tek u petom mjesecu, u doigravanju za prvaka.

– Gledao sam nekoliko utakmica domaćeg prvenstva i tu ima nekoliko vrlo kvalitetnih ekipa s iskusnim igračima koje su, realno gledajući, kvalitetnije od nas. Mi se moramo uhvatiti rada pa ćemo vidjeti gdje će nas taj rad odvesti. Nema smisla razbacivati se nekakvim obećanjima o titulama. Favoriti nismo sigurno, ali ni favoriti uvijek ne pobjeđuju – zaključio je Bjeliš.

rkizvidjac
KOMENTARI

KOMENTARI