Sport Centar

Izviđač CO dočekuje Tatran Prešov

Izviđač CO dočekuje Tatran Prešov

Trener Skauta Zdenko Grbavac istakao je da je bilo malo vremena da se ekipa oporavi nakon teškog poraza u Skoplju od Metalurga.

“Publika nam treba biti osmi igrač, s obzirom da nam Tatran dolazi u nezgodno vrijeme, jer smo u prošlom kolu odigrali naš najlošiji meč. Malo je vremena bilo da to zaboravimo, ali smo u ovih par dana nakon poraza od Metalruga pokušali posložiti ekipu. Nedostaje nam Matej Hrstić, koji je slomio palac desne ruke, i falit će nam njegov učinak kako u odbrani tako i u napadu. Nadam se da će igrači ipak dati sve od sebe, probat ćemo pokušati pobijediti, ali će to biti teško, jer i Tatran diže formu u posljednje vrijeme. Iskusna su ekipa sa dosta starijih igrača, ali mi ćemo pokušati uz pomoć publike da osvojimo prve bodove”, kazao je trener  Grbavac.

Srednji bek Skauta Josip Šarac istakao je da svi moraju biti na nivou ukoliko naš prvak želi doći do prve pobjede.

“Ukoliko svi budemo na visokom niovu, zajedno s navijačima, i ako budemo suprotno radili od onoga što smo napravili u Skoplju, moramo se dignuti iznad svega i pokušati iznenaditi Tatran. Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da uz pomoć publike dođemo do pobjede”, kazao je Šarac.

Utakmica Izviđač CO – Tatran Prešov igra se danas od 17 sati uz direktan prenos na BHT 1.

milwaukeesead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI