Sport Centar

Izuzetan uspjeh takmičarki Džudo kluba ON1 na turniru u Vitezu

Na Međunarodnom džudo turniru održanom prije šest dana u Vitezu, takmičarke Džudo kluba ON1 su ostvarile izuzetan uspjeh osvojivši dva naslova ukupnog pobjednika turnira u dvije uzrasne kategorije (U13 i U15).

Izuzetan uspjeh takmičarki Džudo kluba ON1 na turniru u Vitezu

Na međunarodnom džudo turniru održanom prije šest dana u Vitezu, takmičarke Džudo kluba ON1 su ostvarile izuzetan uspjeh osvojivši dva naslova ukupnog pobjednika turnira u dvije uzrasne kategorije (U13 i U15).

Samo pet takmičarki ON1 pokazalo je potpunu dominaciju ženske ekipe ON1kluba na turniru.

Iako najmalobrojnije, uspjele su da osvoje dva naslova zahvaljujuči pokazanoj izuzetnoj kvaliteti, zrelosti i talentu.

Najuspješnija takmičarka kluba je Amina Merjem Hebib koja je osvojila zlato u svojoj uzrasnoj kategoriji i zlato u starijem uzrastu U15.

Narin Handan se također okitila sa dvije zlatne medalje, Zahra Handan je osvojila zlato u svojoj i srebro u starijem uzrastu U15, takmičarka Lejla Karić je osvojila srebro u svom uzrastu U13, a Emina Ićindić bronzu u uzrastu U13.

Amina Merjem Hebib, Zahra i Narin Handan su zahvaljujuči pokazanoj kvaliteti uspjele osvojiti i pehar ukupnog pobjednika turnira U15(uzrast do 15 godina) i ako su dvanestogodišnjakinje.

“Ovo je još jedna potvrda izuzetne motiviranosti naših takmičara, Uprave i stručnog štaba da se dokažu na domaćoj i međunarodnoj sceni kao i predanog, profesionalnog rada u našem ON1 klubu”, saopćili su oni, te dodali:

“Primjenjujemo najviše standarde u trenažnom procesu na način kako to rade takmičari i klubovi u inostranstvu te sarađujemo sa nekima od eminentnih Džudo centara i stručnjaka u svijetu, a što evidentno daje rezultat.

Zahvaljujemo se našim saradnicima širom svijeta koji su prepoznali našu ambiciju i potencijal te nam svesrdno pomažu.

Oni koji nas prate u ostvarenju naših sportskih uspjeha su prije svega Bosnalijek,Securitas BH,BH Pošta i BH Telecom kao i naši brojni prijatelji,partneri i sponzori.
Posebno nam je drago što naš klub,naši principi i način rada dobija sve više simpatizera i podrške u javnosti.

Ovu našu pobjedu poklanjamo sa željom za uspjehom u 2019 svim našim kolegama iz JSBIH sportistima u Bosni i Hercegovini uvjereni u našu još bolju i uspješniju saradnju”, stoji u njihovom saopćenju.

judo klub on1medjunarodni dzudo turnir
KOMENTARI

KOMENTARI