Sport Centar

Izrazili zahvalnost Turističkoj zajednici KS: Teletović i Čolan najavili Evropsko prvenstvo u Sarajevu

U hotelu Hollywood na Ilidži održana je press-konferencija KSBiH povodom okupljanja naše ženske juniorske reprezentacije pred nastupajuće EP A divizije u Sarajevu.

Izrazili zahvalnost Turističkoj zajednici KS: Teletović i Čolan najavili Evropsko prvenstvo u Sarajevu

U hotelu Hollywood na Ilidži održana je press-konferencija KSBiH povodom okupljanja naše ženske juniorske reprezentacije pred nastupajuće EP A divizije u Sarajevu.

U uvodnom obraćanju predsjednik KSBiH Miraza Teletović zahvalio se Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo na velikoj podršci i Visit Sarajevu kao glavnom sponzoru.

“Čestitam svima bajramske dane i želim se zahvaliti Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo. Ovo je prelijepa priča koja traje više godina. Oni su prepoznali projekat i zahvaljujem se Visit Sarajevo, to je prelijep projekat. KSBiH želi promovisati Kanton Sarajevo i tako nastaviti. Hvala gospodinu Muzuru”, kazao je Teletović.

Predsjednik TZ Kantona Sarajevo Nermin Muzur

“Turistička zajednica je mlada firma u Sarajevu, za nepune dvije i po godine smo došli do situacije da realiziramo kvalitetne projekte. Mi pored svojih bogatstava, mislimo da je najbolji ambasador bh. sport i film. Na ovaj način najbolje predstavljamo BiH i sa KSBiH na obostrano zadovoljstvo nastavljamo raditi. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako. Trudimo se da ponesu svi lijepe uspomene na Sarajevo. Sigurno će lijepa iskustva iz ovog grada biti preporuka turistima da i novi dodju u nas grad. Povećan je broj dolazaka, uduplan je broj noćenja u Sarajevu, to nam je konačni cilj da im osiguramo što više sadržaja u BiH. Skupština FIBA će biti sjajna prilika da se 2021. dodatno predstavimo svijetu. Čestitam svima i želim našim košarkašicama uspjeh”, istakao je Muzur.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan apostropfirao je ovaj događaj kao veoma važan za budućnost bh. košarke.

“Drago mi je što govorimo o važnom događaju za BiH. Prvi put organizujemo EP A divizije. Hvala Mirzi Teletoviću koji je odradio veliki posao, kao i TZ Sarajeva koja je prepoznala projekat. Nadamo se da ćemo sa njima pokazati da smo spremni za ovakve poduhvate. Od početka smo se uz pomoć prijatelja obratili FIBA i uz pomoć Mirze su nam odobrili da organiziramo prvenstvo. Dogovor je da FIBA 2021. godine održi Skupštinu u Sarajevu, gdje će prvi ljudi biti na okupu što nam može donijeti nova prvenstva u Sarajevo. Još uvijek imamo problema, ali novi stručni štab je uspio sve organizovati na vrhunskom nivou”, riječi su Čolana.

EP se održava od 5. do 14. jula u glavnom gradu BiH, a selektor bh. ženske juniorske selekcije Slaviša Ožegović prenio je očekivanja pred početak šampionata.

“Hvala Savezu na odličnim uvjetima za rad. Okupili smo se u širem sastavu, još uvijek djevojke imaju školskih obaveza, nadam se da ćemo od nedjelje krenuti sa radom u punom sastavu. Prošle godine smo ostvarili opstanak u A diviziji, a to je ozbiljan kvalitet. To je krem evropske košarke, igramo protiv prošlogodišnjih prvaka u grupi koja je veoma teška, a onda se ukrštamo sa Francuskom i Njemačkom”, rekao je Ožegović, dodavši:

“Počeli smo sa fizičkim pripremama, ne radimo puno košarke trenutno. U Srbiji igramo sredinom juna pripremne utakmice, a onda i sa Francuskom i Hrvatskom. Želimo spremni biti na Eurobasketu, kako bismo uspješno realizovali ciljeve. Šest igračica je ostalo u sadašnjem sastavu od prošle godine. Svake godine se igračice mijenjaju i tako je svim ekipama i to ne znači ništa. Sve se miješa, još nam nije poznato u kakvom sastavu naši rivali dolaze. Mi smo jako skromnih mogućnosti, a prvi cilj je opstanak. Ali, imamo vjetar u leđa i domaći teren, a o ambicijama ostajem suzdržan.”

Ines Babić kapitenka naših juniorki nada se visokom plasmanu i dobrom nastupu pred domaćom publikom.

“Selektor nam je dao čast da zaigramo i veliko mu hvala. Još je veća čast što se igra pred domaćom publikom i mislim da možemo uz malo sreće stići i do neke medalje, a ne samo do opstanka.”

amer colanmirza teletovicslavisa ozegoviczenska juniorska kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI