Sport Centar

Izdvojeno 30.000 KM za projekt Škola plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP Olimpijski bazen "Otoka" Enes Peštek danas su potpisali Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti u 2018. godini.

Izdvojeno 30.000 KM za projekt Škola plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP Olimpijski bazen “Otoka” Enes Peštek danas su potpisali Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti u 2018. godini.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa JP Olimpijski bazen “Otoka2, već desetu godinu zaredom, realizuje projekt Škole plivanja za učenike osnovnih škola sa područja te općine.

Za tu namjenu općina je izdvojila 30.000 KM.

– Do sada je sa područja naše općine više od šest hiljada učenika naučilo plivati. Zasigurno smo jedna od općina sa najmanjim brojem neplivača. I sigurno je da smo pojedinim jedinicama lokalne samouprave bili uzor, jer sada skoro svi podržavaju ovaj i ovakve projekte – kazao je Koldžo.

Peštek je istakao zadovoljstvo što je navedena općina podržala projekt za koji su mnogi bili skeptični i nisu vjerovali da se može realizirati, te da će se u budućnosti iznalaziti još bolji modaliteti kako bi se segmenti realizacije unaprijedili, saopćeno je iz JP Olimpijski bazen “Otoka”.

bazen otokanedzad koldzoplivanjeskola plivanja
KOMENTARI

KOMENTARI