Sport Centar

Izdašna primanja postala problem za Zmaja: Budućnost želi raskinuti ugovor sa Gordićem

Neispunjeni ciljevi u ABA ligi mogli bi da se odraze na simbole Budućnost Volija, Nemanju Gordića i Nikolu Ivanovića.

Izdašna primanja postala problem za Zmaja: Budućnost želi raskinuti ugovor sa Gordićem

Neispunjeni ciljevi u ABA ligi mogli bi da se odraze na simbole Budućnosti, Nemanju Gordića i Nikolu Ivanovića.

Kako prenose podgoričke Vijesti, uprava crnogorskog kluba pokušava da se rastane sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, a slična sudbina bi mogla da se dogodi i 25-godišnjem Podgoričaninu.

Šta je razlog ovakvoj promjeni kursa? Gordić i Ivanović su, kao heroji historijskog osvajanja ABA lige u sezoni 2017/2018, nagrađeni vrlo izdašnim dvogodišnjim ugovorima. Nezvanične informacije govore da je playmaker iz Gacka dobio 350.000 eura po sezoni, a crnogorski reprezentativac 250.000.

Uprava je tada htjela i da ih nagradi za odlična izdanja tokom cijele sezone, posebno u polufinalu sa Cedevitom i finalu sa Crvenom zvezdom, ali i da ispuni dio neophodnog budžeta za Euroligu (minimum 5,4 miliona, od toga maksimum 65 posto za plate igrača).

U tek završenoj sezoni nisu bili glavni igrači, jer su u centru pažnje bili preskupo plaćeni i “promašeni” stranci, a Ivanović je imao i nesreću da u novembru odigra posljednju utakmicu zbog problema sa koljenima.

Problem je što Budućnost, gotovo sigurno, neće igrati u Euroligi naredne sezone. Šansu za to je ispustila predajom regionalne krune u kontroverznom finalu sa Zvezdom, a u konkurenciji Partizana, Ritasa, Uniksa, Zenita iz Sankt Peterburga, Darussafake…, ima minimalne šanse da dobije wild card za elitno evropsko takmičenje.

Zbog učešća u Eurocupu će se prepoloviti budžet, pa je procijenjeno da je Gordić preskup i već mu je rečeno da traži drugi klub, ali je pitanje da li će na to pristati. Ako on ode, Ivanović će vjerovatno ostati, ali samo ako pristane na reviziju ugovora…

kkbuducnost volinemanja grodicnikola ivanovic
KOMENTARI

KOMENTARI