Sport Centar

IZ RSBiH nema komentara o najavljenom konkursu: Marković ostaje selektor Zmajeva?!

IZ RSBiH nema komentara o najavljenom konkursu: Marković ostaje selektor Zmajeva?!

Marković je po treći put u svojih pet godina na klupi Zmajeva odveo državni tim u baraž, pa je u nedjelju nakon meča sa Litvanijom najavio da ostaje na klupi, iako je samo dan ranije rekao da odlazi.

Razlog ostanka je molba igrača na čelu sa kapitenom Nikolom Prceom, a u tom slučaju svi zaboravljaju da je RSBiH najavio konkurs za 21. januar, tačnije sutra. No, iz krovne kuće bh. rukometa nema nikakve najave konkursa, a o sastanku Izvršnog odbora svi šute.

Očito se selektor malo zaigrao, pa je zaboravio da radi za kuću, čije je glavno tijelo donijelo odluku o raspisivanju konkursa i da je ta odluka na snazi. No, kako to obično biva u našoj zemlji ne može bez apsurda.

U želji da saznamo da li će biti raspisan konkurs za novog selektora kontaktirali smo članove IO RSBiH, ali niko nam nije mogao dati tačnu informaciju. Predsjednik RSBiH Enid Tahirović nije želio komentarisati bilo šta oko konkursa, jer, kako kaže, ne odlučuje on sam i u IO ima još 11 ljudi, a potpredsjednik Zdravko Miličević kratko rekao da ne zna ništa trenutno i da bi ubrzo trebao biti sastanak IO, dok se drugi potpredsjednik RSBiH Nevenko Herceg nije javljao na naše pozive.

milwaukeesead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI