Sport Centar

Iz gradskog budžeta bit će izdvojena sredstva za FK Sarajevo i FK Željezničar

Na prijedlog vijećnika Vedada Deljkovića, Adnana Guše i Tonija Vukadina, iz budžeta Grada Sarajeva bit će izdvojena finansijska sredstva za dva najpoznatija fudbalska kluba iz bh. prijestonice, FK Sarajevo i FK Željezničar.

Iz gradskog budžeta bit će izdvojena sredstva za FK Sarajevo i FK Željezničar

Na prijedlog vijećnika Vedada Deljkovića , Adnana Guše i Tonija Vukadina, iz budžeta Grada Sarajeva bit će izdvojena finansijska sredstva za dva najpoznatija fudbalska kluba iz bh. prijestonice, FK Sarajevo i FK Željezničar.

Bordo i plavi tim dobiti će po 40.000 KM iz gradskog budžeta za 2019. godinu, a također je ostavljena mogućnost i za izdvajanje dodatnih 20.000 maraka za omladinske pogone ovih klubova.

“Smatramo da Grad Sarajevo mora prepoznati ove klubove te na ovaj način podržati njihove uspjehe. Posebno treba uzeti u obzir da i drugi gradovi u BiH i u većim iznosima podržavaju svoje klubove. Također molimo da se odobri po 20.000 KM za omladinske pogone po zaključku gradonačelnika”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju odluke.

fksarajevofkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Neko iz mase
Gost

Hahahaha bravo zubane neka si ti promovisao svoga havera deljkovica i ovu dvojicu. SDA demokratija. Dajte jos kakav tekst kako ce se zeljo ugasiti jer ublehas misimovic, KONACNO, odlazi.

Malo gradjanin
Gost

Pozdravljam ovu strategiju i odluke Gradske Uprave i nadam se da ce u narednim godinama biti vise prostora za podrsku ovakve vrste.

Aaa
Gost

Super vijest svaka cast

Name
Gost

Tan Tan tananan

Encco
Gost

sta ovdje ima pozitino.U normalnim zemljama se profesionalne klubove ne finansira drzava,nego sami sebi traze sponzore.Ovdje se pare daju njima ,a ostali klubovi koji vode djecu,pogotovo u drugim sportovima nemaju za dvorane.

wpDiscuz