Sport Centar

Iz Crvene zvezde demantovali da će navijači bojkotovati utakmice zbog Bošnjaka

Navijači Crvene zvezde (Delije) prijete da će bojktovati utakmice Košarkaškog kluba Crvena zvezda nakon novog igrača Alena Omića, tvrde srbijanski tabloidi.

Iz Crvene zvezde demantovali da će navijači bojkotovati utakmice zbog Bošnjaka

Srbijanski tabloidi nedavno su objavili da navijači Crvene zvezde (Delije) prijete da će bojktovati utakmice Košarkaškog kluba Crvena zvezda nakon dolaska novog igrača Alena Omića, inače rođenog Tuzlaka koji je igrao za Sloveniju.

Navijači Zvezde nisu zadovoljni time što je novo pojačanje crveno-bijelih Bošnjak, iako je on sam rekao da je “ateista i da ga vjera ne interesuje”.

Bivši centar Olimpije, Gran Kanarije, Efesa, Unikahe i Hapoela odrastao je u Sloveniji i nastupa za njihovu reprezentaciju. To, međutim, pristalicama crveno-bijelih ne znači ništa. Prema riječima izvora srbijanskih medija, predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović će pokušati da izgladi situaciju sa vođama navijača u narednim danima.

– Stav Delija je odavno poznat kada su u pitanju igrači iz Hrvatske i Bosne. Oni već godinama bojkotuju ABA ligu, iako je to takmičenje koje klubu donosi Euroligu, tako da nije nikakvo iznenađenje što se ne slažu sa dolaskom Omića. Navijači razmišljaju da više ne dolaze na utakmice, a u narednim danima vidjećemo šta su odlučili – rekao je neimenovani izvor iz beogradskog kluba, prenosi Avaz.ba.

Upravo zbog takvog rigoroznog stava navijača Zvezde slovenački reprezentativac Alen Omić je na predstavljanju morao da se pravda.

– Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak. Imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji. Taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne – rekao je Omić.

No, na Malom Kalemegdanu tvrde da Delije nemaju nikakav problem sa tim što će Alen Omić nositi crveno-bijeli dres do kraja sezone.

– Nemamo podatak da je bilo ikakvog sastanka navijača sa upravom Zvezde zbog Omića, kao ni da će ga biti. Nije bilo nikakve priče o bojkotu, niti želimo to da komentarišemo – saopćeno je iz Crvene zvezde.

alen omickkcrvenazvezda
KOMENTARI

KOMENTARI

Darko
Gost

A kikanovic

wpDiscuz