Sport Centar

Iz Bosne poručili: Ako sve bude regularno, imamo šanse da završimo sezonu u Ligi 4

U organizaciji Rukometnog kluba Bosna, u dvorani "Ramiz Salčin", održana je press konferencija povodom sutrašnjeg susreta između Bosne i Goražda.

Iz Bosne poručili: Ako sve bude regularno, imamo šanse da završimo sezonu u Ligi 4

Rijad Kobilj, potpredsjednik sarajevskog kluba, još jednom se osvrnuo na dešavanja u vezi Kup utakmice u Mostaru.

“U Mostaru smo poraženi od Zrinjskog, gdje smo na bezličan način pokradeni od strane sudija i samim tim ispali iz Kupa. Najavili smo žalbu, uložili istu, uplatili kotizaciju, no do današnjeg dana nismo dobili odgovor na žalbu, komisija se nije sastala, a niti smo dobili video snimak utakmice. To je samo jedna u nizu rada Rukometnog saveza i opšteg stanja u našem društvu. Što se tiče sutrašnjeg meča, pobjeda je jedino što nas zanima. Imamo veliki motiv da sezonu završimo u Ligi 4 i ukoliko prvenstvo bude regularno, imamo šanse da to i ostvarimo, ali ne mislim da se će se to desiti, s obzirom da su kuhinje već uveliko počele. U svakom slučaju, čestitam našim momcima ali i općenito svim sportskim radnicima što imaju snage da se nose sa vjetrenjačama i situacijom u kojoj se trenutno nalazimo”, izjavio je Kobilj.

Rukometaš Studenata, Almir Osmanhodžić, vjeruje da će njegova ekipa ostvariti pobjedu u sutrašnjem duelu.

“Ekipa Goražda nije nimalo naivna, što su pokazali u prvom dijelu sezone, kada su nas porazili na svom terenu. Ono što me raduje jeste da su u našoj ekipi svi igrači spremni i nadam se da ćemo uz maksimalan pristup i zalaganje ostvariti pobjedu koja će nas ostaviti u igri za Ligu 4”, optimističan je Osmanhodžić.

Tarik Alibegović, krilni igrač Sarajlija, smatra da publiku u dvorani na Mojmilu očekuje pravi derbi.

“Dobro pamtimo kako smo dočekani od strane publike, ali i od igrača našeg sutrašnjeg protivnika te nam je to jedan od motiva, pored imperativa domaće pobjede koji svakako imamo. Pozivam publiku da dođu sutra na Mojmilo i pruže nam podršku. Do kraja imamo još tri utakmice i dat ćemo sve od sebe da sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način”, završio je Alibegović.

Bosna i Goražde će odmjeriti snage u srijedu, 19. aprila, u dvorani “Ramiz Salčin” sa početkom u 19 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.

fk bosnark gorazde
KOMENTARI

KOMENTARI