Sport Centar

Ivković: Izjava igrača Sarajeva je bila nespretna, izvinjavam se što nisam obukao odijelo

Tomislav Ivković je na današnjoj konferenciji za medije u Plavom salonu stadiona Grbavica najavio gradski derbi sa Sarajevom.

Ivković: Izjava igrača Sarajeva je bila nespretna, izvinjavam se što nisam obukao odijelo

Tomislav Ivković je na današnjoj konferenciji za medije u Plavom salonu stadiona Grbavica najavio gradski derbi sa Sarajevom.

Na početku je Ivković pohvalio kvalitetne pojedince koje ima Sarajevo.

Slijedi još jedna velika utakmica. Gradski derbi, najveći derbi u BiH, a ja očekujem da nastavimo s velikom borbenosti i s karakterom koje smo pokazivali do danas. Nastojat ćemo pobijediti, a igramo protiv kvalitetnog rivala koji ima dobre pojedince. Oni rješavaju utakmice na tu individualnu kvalitetu”, rekao je na početku Ivković.

“Mi smo isti od prvog dana priprema. Došla su samo dva igrača iz Hrvatske na posudbu, koji klub ne koštaju ništa – Zdunić i Crnčević. Njih plaćaju matični klubovi, a u Sarajevo je došlo desetak igrača od početka priprema. Imaju probleme s registracijama, ali imaju dvije kompletne momčadi ako ne i više. Oni imaju problem kako se organizirati da naprave momčad s najkvalitetnijimi igračima, a mi imamo prednost u tom što imamo standardnost, kompaktnost, igra nam ista ekipa i dobro se znaju. U derbiju je često pobjeđivala lošije plasirana ekipa, možda smo u ovom trenutku podjednaki, ali u ovakvim utakmicama se nikad ne zna”, rekao je Ivković, koji se potom izvinio što na utakmici

“Ispričavam se što nisam obukao odijelo, ali otkad sam došao u Sarajevo nisam obukao ništa osim trenerke. Jedino razmišljam o radu, radimo jako puno i moramo raditi i za vrijeme utakmice, a kad radiš bolje se osjećaš u trenerci. U Hrvatskoj sam nosio odijela često, ali ovdje želim raditi s ekipom 90 minuta”, rekao je Ivković.

Ivkovića su iznenadile najave iz protivničkog tabora da je Željo idealna prilika da se perbrodi kriza i upiše konačno domači trijumf na Koševu.

Drago mi je da tako misle. Treba čuti da li je to tako. Isto sam pročitao da se vesele utakmici i da je Željo najbolja moguća varijanta da potvrde da vrijede. Vrlo je to nezahvalno i možda je ta izjava bila nespretna. Igrači su mladi i nekad kako bi zadovoljili nekoga kažu puno toga. Ja mislim da oni nas ipak smatraju najtežim protivnikom u ovom trenutku”, rekao je Ivković koji je rekao da može doći do jedne ili dvije izmjene u timu.

“Volio bih da derbi riješi neki moj mladi igrač, U takvim derbijima znaju iskočiti takvi mladi igrači. Dosad mi je najteže bilo smiriti ekipu za ovaj meč s Veležom. To mi je bio najteži zadatak, ali položili smo test jer su igrači odradili maksimalno. Mogli smo i dobiti tu utakmicu, ali otom-potom. Derbi je najlakša utakmica za pripremu, pošto trener samo treba skrenuti pažnju na neke detalje koji su bitni. Ovakvu utakmicu svi žele igrati”, dodao je Ivković.

Za kraj je govorio i o Erminu Zecu.

“Zec je bio šest sedmica van treninga. Igrač koji je bio šest sedmica van treninga, treba šest sedmica treninga da se vrati opet u konkurenciju. To su moji postulati. Sad idemo s njim u nekom drugom sistemu treninga. Dva dana trenira, a jedan odmara, pa ćemo poslije prebaciti na tri dana treninga, a jedan slobodan… Želimo mu pomoći jer je on jako dobar fudbaler i ima nešto što mnogi nemaju. On je rođeni fudbaler i to vidiš na svakom potezu njegovom. Njegove fizičke mogućnosti mu ne dozvoljavaju da to izbaci jer se povrijedi uvijek kad ga trebamo”, istakao je hrvatski stručnjak na klupi Plavih.

Javnosti se obratio i defanzivac Plavih Vedran Vrhovac.

“Hvala navijačima što su priredili ovakav spektakl. Zaista je čast i privilegija igrati u klubu koji slavi 100. rođendan. Sigurno nas sutra očekuje teška utakmica, imaju dosta kvalitetnih individualaca, a mi ćemo se maksimalno spremiti i dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo se iskupiti za izgubljena dva boda protiv Veleža”, rekao je Vrhovac.

Utakmica Sarajevo – Željezničar igra se u srijedu od 20.30h.

fkzeljeznicartomislav ivkovic
KOMENTARI

KOMENTARI