Sport Centar

Ivanišević i Đoković planiraju turnire s teniserima iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije

Goran Ivanišević izjavio je da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine.

Ivanišević i Đoković planiraju turnire s teniserima iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije

Goran Ivanišević izjavio je da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine.

“Što se tiče sportaša najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad”, rekao je za HTV vimbldonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih takmičenja:

“Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine.”

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičarsku formu.

“Razmišljali smo o seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu”, optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti “kihanjem u loptu”.

“Prije svega želim čestitati i zahvaliti ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova – igram tenis 40 godina, a nikad nisam kihnuo u ‘balun’. Zaraziti se možeš svugdje, ali mislim da niko neće kihati u teniski balun.”

Kako je cijeli teniski svijet stao, tako se još uvijek ne zna što će biti s Goranovim svečanim ulaskom u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. Svečanost u američkom gradu Njuportu predviđena je za sredinu srpnja, a Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez još uvijek čekaju vijesti o potvrdi održavanja ili odgodi događaja na kojem će se pridružiti teniskim besmrtnicima.

goran ivanisevicnovak djokovic
KOMENTARI

KOMENTARI