Sport Centar

Italijanski teniser napravio nevjerovatan podvig: Spasio osam meč lopti i slavio

Italijanski teniser Lorenzo Sonego (ATP - 56.) i Argentinac Federico Delbonis (ATP - 63.) dugo će pamtiti meč kojim je otvoren ovogodišnji ATP turnir u Kicbilu, u kojem je Italijan nakon tri sata i 36 minuta borbe slavio sa 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (4) i pritom spasio osam meč lopti.

Italijanski teniser napravio nevjerovatan podvig: Spasio osam meč lopti i slavio

Italijanski teniser Lorenzo Sonego (ATP – 56.) i Argentinac Federico Delbonis (ATP – 63.) dugo će pamtiti meč kojim je otvoren ovogodišnji ATP turnir u Kicbilu, u kojem je Italijan nakon tri sata i 36 minuta borbe slavio sa 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (4) i pritom spasio osam meč lopti.

Delbonis je u prvom setu vodio 4-0 i 5-3, ali do set lopte nije stigao. Nakon što je u ‘tie-breaku’ drugog seta izborio nastavak dvoboja, Argentinac je u odlučujućem setu imao četiri meč-lopte pri vodstvu 5-4, ali ih je Sonego spasio.

Dva gema poslije, opet na servis Italijana, Delbonis je imao još četiri prilike završiti dvoboj kao pobjednik, ali je Sonego i to izvukao te je u još jednom ‘tie-breaku’ izborio nastup u 2. kolu u kojem će mu suparnik biti Španac Roberto Carballes Baena.

federico delbonislorenzo sonego
KOMENTARI

KOMENTARI