Sport Centar

Ispovijest Danija Alvesa: Zbog Guardiole sam postao puno bolji, trebao sam ići u Englesku…

Dani Alves, koji trenutno igra za Paris Saint-Germain, u intervjuu za "Sky Sports" je govorio o najvažnijim trenucima koje je doživio tokom svoje bogate igračke karijere, a posebno se osvrnuo na saradnju s trenerom Pepom Guardiolom dok je igrao u Barceloni.

Ispovijest Danija Alvesa: Zbog Guardiole sam postao puno bolji, trebao sam ići u Englesku…

Dani Alves, koji trenutno igra za Paris Saint-Germain, u intervjuu za “Sky Sports” je govorio o najvažnijim trenucima koje je doživio tokom svoje bogate igračke karijere, a posebno se osvrnuo na saradnju s trenerom Pepom Guardiolom dok je igrao u Barceloni.

Ispričao je i kako je, prije nego što je uopšte upoznao Guardiolu i dobio ponudu Barcelone, skoro završio u Engleskoj, u redovima Chelseaja čiji je menadžer tada bio Jose Mourinho.

“Mislio sam da ću raditi s Mourinhom i da je cijeli posao završen. Ne znam je li dobio drugačije informacije, da nisam želio doći ili šta već, ali naš odnos od tada nije dobar. To nije moja krivica”, kazao je 35-godišnji Brazilac, koji igra na poziciji desnog beka.

Na kraju je prešao u Barcelonu s kojom je osvojio tri titule Lige prvaka, šest naslova La Lige i pet španskih kupova.

“Zbog Guardiole sam postao puno bolji nogometaš. Naučio me jako puno stvari i zbog toga svima govorim da je on najbolji menadžer s kojim sam ikada radio. On je genij u ključnim momentima. Zna kako reći svojim igračima tačno ono što trebaju raditi. U puno utakmica on nam je donio pobjede. Mi smo samo morali poštovati njegove upute”, rekao je Alves.

U dosadašnjoj karijeri je igrao za Bahiu, Sevillu, Barcelonu, Juventus i Paris Saint-Germain. U dresu reprezentacije Brazila je odigrao 107 mečeva i postigao 7 golova.

dani alvesjose mourinhopep guardiola
KOMENTARI

KOMENTARI