Sport Centar

Ismet Sejfić pojačao crnogorski tim: U Sutjesci ću biti prvi centar i to je velika odgovornost

Ismet Sejfić novi je član Sutjeske iz Nikšića. Odlični bh. centar potpisao je jednogodišnji ugovor.

Ismet Sejfić pojačao crnogorski tim: U Sutjesci ću biti prvi centar i to je velika odgovornost

Ismet Sejfić novi je član Sutjeske iz Nikšića. Odlični bh. centar potpisao je jednogodišnji ugovor.

Sejfić trenutno odmara u Sarajevu, a za Crnu Goru će krenuti krajem naredne sedmice.

“Ostalo je još da uradim ljekarski pregled i to 2. avgusta. Odlazak u Sutjesku je jedno novo poglavlje u karijeri. Nikada ranije nisam igrao u crnogorskoj ligi, ali sam pratio rad i rast Sutjeske tokom prethodne sezone i moram priznati da sam impresioniran onim što su postigli i kako su igrali. Posebno važno mi je da igramo u ABA 2 ligi i nadam se da ću doprinijeti da ove godine uđemo u play off. Ovo ljeto sam mnogo radio na pripremi i sigurno sam i psihički i fizički spreman za narednu sezonu”, kaže bh. centar.

Bh. reprezentativac do sada je u karijeri nastupao za Šenčur, Jaszberenyi, Pantherse, Bosnu, Student Mostar, Dzukiju i turski İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK.

“Nakon mađarske i slovenačke lige u prethodne dvije godine, ovo će biti novo iskustvo za mene i novi izazov. S obzirom na to da ću biti i prvi centar, to je i velika odgovornost”, govori Sejfić.

Ismet je bio dio bh. reprezentacije koja se nedavno vratila sa turnira iz Kine.

“Odigrao sam nekoliko utakmica sa reprezentativnom selekcijom na turniru u Kini i veoma sam zadovoljan svojom igrom i učinkom. Turnir je došao u pravo vrijeme, kada je klupska pauza, da se još bolje pripremim za ono što slijedi u sezoni. Zaista mi je zadovoljstvo i čast što mi je selektor Bosnić ukazao povjerenje tokom ovih utakmica, jer je poseban osjećaj nositi dres sa grbom Bosne i Hercegovine, kako na službenim utakmicama, tako i na ovim pripremnim turnirima. Nadam se da ću i u budućnosti dobijati poziv selektora Bosnića koji je u reprezentaciju donio jednu novu energiju”, konstatuje Sejfić.

ismet sejfickksutjeska
KOMENTARI

KOMENTARI