Sport Centar

Ipak nisu u pitanju ulaznice: Adnan Ćatić utajio milione eura zarade od TV prava?

Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, u njemačkoj javnosti poznatiji kao Felix Sturm, uhapšen je u petak u Kelnu na sajmu fitnesa "Fibo".

Ipak nisu u pitanju ulaznice: Adnan Ćatić utajio milione eura zarade od TV prava?

Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, u njemačkoj javnosti poznatiji kao Felix Sturm, uhapšen je u petak u Kelnu na sajmu fitnesa “Fibo”.

Ćatić se i dalje nalazi u pritvoru, a na teret mu se stavlja optužba za utaju poreza. Iako su njemački mediji prvobitno pisali da je riječ o stotinama hiljada eura neplaćenog poreza, Focus.de tvrdi kako bi moglo biti riječ o milionskim utajama poreza.

Prvobitne informacije koje su stizale iz Njemačke govorile su da je navodno riječ o neplaćenom porezu od prodaje ulaznica, no Focus piše kako se zapravo radi o novcu od TV prava.

Naime, Ćatić je 2010. godine zaključio ugovor sa marketinškom agencijom UFA Sport i TV kanalom Sat.1, koji je bh. bokseru donio između 1,8 i dva miliona eura po meču.

Prvi od 12 mečeva koji je realizovan bio je okršaj između Ćatia i Lorenza u Kelnu 2010. godine, prenosi Faktor, dok je posljednji bio onaj protiv Fedora Chudinova u Oberhausenu.

Isti mediji tvrdi kako je u ovom “dealu” učestvovao i promoter Ahmet Öner, koji je početkom 2011. godine tužio “Sturm Box-Promotion GmbH” zbog neisplaćenih honorara, a Öner je tada govorio da se radi o sumi od 20 miliona eura!

Navodno je Ćatićeva “Sturm Box-Promotion GmbH” prijavila znatno manji porez, dok je veći dio zarade završio na računu jedne švicarske firme.

Jasnih informacija hoće li i kada će Ćatić biti pušten iz pritvora za sada nema.

adnan caticfelix sturm
KOMENTARI

KOMENTARI