Sport Centar

Igrači Čelika poslali gradonačelniku pismo: Poduzmite hitne mjere jer ponos Zenice više neće postojati

Igrači Nogometnog kluba Čelik Zenica potpisali su pismo gradonačelniku Fuadu Kasumoviću povodom odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o završetku sezone čime je Čelik i zvanično ispao u niži rang.

Igrači Čelika poslali gradonačelniku pismo: Poduzmite hitne mjere jer ponos Zenice više neće postojati

Igrači Nogometnog kluba Čelik Zenica potpisali su pismo gradonačelniku Fuadu Kasumoviću povodom odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o završetku sezone čime je Čelik i zvanično ispao u niži rang.

Zeničani su poručili da su bili motivisani da izbore opstanak u Premijer ligi, ali da nisu imali priliku da se izbore. Iz zeničkog kluba poručili su kako pozivaju na sprovođenje hitnih mjera jer, u protivnom, Čelik više neće postojati.

“Poštovani Gradonačelniče,

Poštovana Gradska Upravo grada Zenice, ovim putem Vam se obraćamo kolektivno, kao igrači prvog tima Nogometnog kluba Čelik Zenica, a naš stav dijele i članovi stručnog štaba Kluba.

Naime, kao što Vam je poznato, nakonsinoćnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog Saveza BiH, odlučeno je da NK Čelik Zenica ispada i u narednoj sezoni nastupa u 1. Ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Mi, kao igrači prvog tima ovog kluba, vrijedno smo trenirali u ovoj višemjesečno pauzi, te smo bili motivirani i spremni da ostavimo posljednji dio snage na terenu, kako bi izborili rezultat, koji bi klub sačuvao u Premijer ligi BiH.

Jedan smo od rijetkih timova, koji je gotovo svaki dan trenirao, a nismo birali načine kako bi to uradili. Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici, u kojoj smo za “zelenim” stolom ostali uskraćeni 3 boda, mi vjerujemo da bi situacija na tabeli danas izgledala drugačije i da bi Čelik zauzimao mjesto “iznad crte”.

Mi nikada nismo izgubili želju da se borimo za ovaj Klub, a ovo otvoreno pismo vama je jedan od naših načina borbe. Ispadanjem tima u niži rang i nedobivanjem potrebne licence za Premijerligu BiH (postupak licenciranja postoji i u Federalnom takmičenju) ugroženi smo mi, naše porodice, te desetine drugih porodica članova radne zajednice Kluba i Omladinskog pogona ovog kluba.

Svi problemi, čije posljednice sada prijete postojanju Kluba, postoje unazad dvije-tri godine i vežu se za dolazak takozvanog “turskog investitora” i njegovih saradnika, kako domaćih, tako i državljana Turske, koje je direktno on angažovao u Klubu. Mi igrači smo prevareni, izvarani i ostavljeni sami.

Poštovani Gradonačelniče, Poštovana Gradska Upravo grada Zenice, odgovornost za ovakvo stanje u NK Čelik Zenica je i vaše! Vi ste potpisnici protokola s takozvanim “turskim investitorom”, vi ste se slikali s njim kada je preuzeo Klub i govorili da dolaze bolji dani za Čelik, a danas Čelik nikada nije bio u neizvjesnijoj situaciji!

Pozivamo Vas na odgovornost! Poduzmite hitne mjere i spasite ovaj Klub! Sačuvajte radnu zajednicu, trenere, igrače i učinite sve da se klub ekspresno vrati tamo gdje mu je i mjesto, tamo gdje će svima nedostajati!

NK Čelik Zenica bio je i prije svih nas i biće poslije svih nas i svakom pojedincu koji je potpisao ovo pismo neizmjerna je čast nositi dres ovog velikog i tradicionalnog kluba, ali ako VI Poštovani Gradonačelniče i poštovana Gradska Upravo grada Zenice ne učinite SVE za spas Kluba i HITNO ne sanirate stanje koje su napravili oni, čiji ulazak u Klub ste Vi odobrili, bojimo se da ubrzo ponos grada Zenice zvani NK Čelik više neće postojati!

S poštovanjem, igrači prvog tima NK Čelik Zenica”, saopštili su iz zeničkog kluba.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Suljo
Gost

Zamisliti da igraci Bayerna pišu gradonačelniku Munchena!?

Mehmed
Gost

Sve stoji zalosno ok, ali ispo Borac,Sloboda Velez zasto ne I Celik.. Tri God sredite stanje pa se vrnite

wpDiscuz