Sport Centar

Igokea ipak želi igrati u završnici Prvenstva BiH: S Teletovićem se može pričati o svemu

Igokea je odbila da ove sezone nastupa u Prvenstvu BiH za košarkaše zbog obaveza u ABA ligi.

Igokea ipak želi igrati u završnici Prvenstva BiH: S Teletovićem se može pričati o svemu

Igokea je odbila da ove sezone nastupa u Prvenstvu BiH za košarkaše zbog obaveza u ABA ligi.

Košarkaški savez BiH je u septembru prošle godine naložio Aleksandrovčanima da moraju nastupati pod prijetnjom sankcija iako je taj nalog došao prekasno zbog organizacije, logistike i priprema samih mečeva u domaćem šampionatu.

Tada su iz predstavnika BiH u regionalnom takmičenju istakli da neće igrati bez obzira na eventualne kazne.

Međutim, dolaskom proslavljenog bh. košarkaša Mirze Teletovića na funkciju predsjednika KSBiH i njegovom posjetom Laktašima, gdje se susreo sa čelnicima Igokee i aktuelnim predsjedavajućim predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, stekao se utisak da će se dvije strane dogovoriti u interesu košarkaškog sporta.

Upravo je kompromis ključna riječ koju je u izjavi za Mondo.ba podvukao Siniša Kovačević, koji se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji s obzirom da obavlja funkciju direktora reprezentacije BiH, ali i tim-menadžera Igokee.

“Mi želimo da se vratimo u završnicu bh. prvenstva, plan prije sezone je bio da Igokea igra play-off i mi to hoćemo da ispoštujemo. Neke stvari koje su se desile prije početka sezone, a o kojima je javnost upoznata, dovele su do ove situacije koja nije u interesu košarke. Sada pravno gledajući, Igokea bi trebala biti kažnjena, a s druge strane mi se na svaku odluku možemo žaliti i dobiti spor jer pravilnici nisu doneseni na vrijeme u skladu sa statutom KSBiH”, izjavio je Kovačević i izrazio je nadu da se to ipak neće desiti.

“Da ne bi ulazili u bespotrebne birokratske probleme, obavićemo razgovore u narednim danima sa svim članovima UO KSBiH i iznijeti naše prijedloge. Vjerujem da će oni imati sluha i prihvatiti kompromis. Obavljajući i moju funkciju znam da je sada mnogo drugačije nego prije dolaska Mirze Teletovića na čelo Saveza. Znam da se s njim može sjesti i pričati o svemu i da će uraditi sve u interesu košarke”, naglasio je tim menadžer “Igosa”.

Kovačević nije želio da precizira kakvi su to konkretni prijedlozi koje će Igokea pokazati Teletoviću i ostalim čelnicima KSBiH, ali je evidentno da postoji “dobra volja” da zajedničkim snagama iznađu rješenje spora.

Evidentno je, pak, da su u Igokei shvatili kako vrlo lako ove sezone mogu ispasti iz ABA lige te su malo “smekšali” stavove i više ne gledaju s omalovažavanjem prema Prvenstvu BiH.

kosarkaski savez bihmirza teletovicsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI