Sport Centar

Igokea raskinula ugovor sa Gagićem, prvak BiH novog centra doveo iz Crvene zvezde

Centar Nikola Jovanović i zvanično je novi član Igokee. Ugovor je dogovoren do kraja naredne takmičarske sezone, a u redove bh. šampiona dolazi iz Crvene zvezde.

Igokea raskinula ugovor sa Gagićem, prvak BiH novog centra doveo iz Crvene zvezde

Centar Nikola Jovanović i zvanično je novi član Igokee. Ugovor je dogovoren do kraja naredne takmičarske sezone, a u redove bh. šampiona dolazi iz Crvene zvezde.

Jovanović je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, a proveo je i jednu godinu u Partizanu prije nego što je 2012. otišao u SAD na dalje usavršavanje. Proveo je godinu u školi Arlington Country Day, gdje je prosječno bilježio 15 poena i 12 skokova.

Nakon toga, odlazi na poznati univerzitet Južna Kalifornija gdje nastupa tri godine za popularne Troyanse tri godine. Prve godine bilježio je osam poena i 4.4 skoka, druge 12,3 poena i sedam skokova, a praktično isti učinak imao je i u trećoj sezoni (12.1 poen i sedam skokova).

Nakon treće godine, prijavio se na NBA draft na kojem nije prošao te je svoju šansu u najjačoj ligi svijeta tražio preko Ljetne lige, gdje je prvo nastupao za Detroit, pa onda za LA Lakerse.

Budući da nije uspio da se nametne i izbori ugovor sa nekim NBA timom, krajem oktobra 2016. je potpisao za filijalu Detroita u razvojnoj G ligi (Grand Rapids Drive) za koju je igrao sve do marta kada je trejdovan u filijalu New Yorka (Westchester Knicks). Inače, u razvojnoj ligi je u prosjeku bilježio 9.2 poena i 6.6 skokova za 17 minuta u igri.

Posljednji klub bila mu je Crvena zvezda, koja ga je 2018. godine poslala na pozajmicu u Trento.

Također, Igokea je saopštila i da je raskinuta saradnja sa centrom Đorđem Gagićem, a razlog je nedovoljna fizička priprema uz koju je došao na prve treninge.

Procjene naše medicinske ekipe i kondicionih trenera su da Gagić u ovom trenutku nije fizički spreman da podnese treninge sa maksimalnim opterećenjem i da ne može biti spreman za prve utakmice, te smo se odlučili na sporazumni prekid saradnje. Gagić je svjestan situacije i da fizičko opterećenje može dovesti do ozbiljne povrede, te je prihvatio ovu odluku. Đorđu želimo mnogo sreće u nastavku karijere”, saopštio je večeras klub iz Aleksandrovca.

Gagić je za Igokeu nastupio na 15 utakmica u regionalnom takmičenju i prosječno postizao 11.5 poena. Najbolji poenterski učinak imao je u 16. kolu protiv Zadra, kada je postigao 23 poena.

djordje gagickkcrvenazvezdakkigokeanikola jovanovic
KOMENTARI

KOMENTARI