Sport Centar

Igokea na čelu ABA lige, Bajić ipak ‘na zemlji’: Titula nije realna zbog žestoke konkurencije

Košarkaši Igokee nakon pete uzastopne pobjede nalaze se na vrhu ABA lige, a trener Dragan Bajić 'smiruje' loptu i govori da je titula nedostižna.

Igokea na čelu ABA lige, Bajić ipak ‘na zemlji’: Titula nije realna zbog žestoke konkurencije

Košarkaši Igokee nakon pete uzastopne pobjede nalaze se na vrhu ABA lige, a trener Dragan Bajić ‘smiruje’ loptu i govori da je titula nedostižna.

Igokea igra sjajno. Nakon plasmana u Top 16 fazu Lige prvaka, bh. predstavnik je nanizao pet pobjeda u ABA ligi i nalazi se na prvom mjestu.

“Čestitam igračima, zasluženo smo trijumfovali. Maksimalno smo odradili sve što smo zacrtali i mogu da budem zadovoljan. Ušli smo čvrsto u prvo poluvrijeme, a Partizan se nije snašao pri takvoj našoj igri. Vraćali su se iz naših grešaka, pogađali iz tranzicije, međutim pametno smo odradili drugi dio prvog poluvremena i zasluženo bili u prednosti. U drugom poluvremenu Džeki Karmajkl je ušao u probleme sa ličnim greškama, Partizan se vratio skok-igrom i došao do egala, ali bili smo pametni pred kraj meča i Bog nas je nagradio pobjedom”, rekao je trener Igokee nakon meča i poručio kako titula ipak nije realna.

“Pokazujemo cijele sezone lijepu košarku, a od starta insistiram na dobroj odbrani, od koje kreće sve ostalo. Uvijek može bolje, ali mislim da ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav rezultat. Konkurencija u ligi je velika, tako da je titula, mislim, nerealna priča. Cilj nam je bio da izborimo opstanak, želio sam mirniju sezonu, a ako nam se ukaže šansa za nečim višim, znaćemo da je iskoristimo. Nismo time sada opterećeni, idemo iz meča u meč, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.”

aba ligadragan bajickkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI