Sport Centar

Idealna najava nastupa na Australian Openu: Nadal osvojio 89. naslov u karijeri

Rafael Nadal na najbolji je mogući način započeo novu sezonu, osvojivši na ATP turniru Melbourne Summer Set svoj 89. naslov u karijeri. U finalu u Rod Laver Areni je sa 7:6 (6), 6:3 savladao 24-godišnjeg američkog kvalifikanta Maximea Cressyja (ATP - 112.).

Idealna najava nastupa na Australian Openu: Nadal osvojio 89. naslov u karijeri

Rafael Nadal na najbolji je mogući način započeo novu sezonu, osvojivši na ATP turniru Melbourne Summer Set svoj 89. naslov u karijeri. U finalu u Rod Laver Areni je sa 7:6 (6), 6:3 savladao 24-godišnjeg američkog kvalifikanta Maximea Cressyja (ATP – 112.).

Nadal (ATP – 6.) nije mogao poželjeti bolju najavu nastupa na Australian Openu, koji će u Melbourne Parku započeti 17. januara, a na kojem će najbolji španski teniser svih vremena pokušati osvojiti rekordni 21. grand slam trofej u karijeri.

Cressy je u tie-breaku prvog seta svog prvog finala u karijeri imao set-loptu (6:5) sa servisom, ali je izgubio tri poena zaredom. U drugom setu je Amerikanac imao rani break (2:1), ali je stečenu prednost odmah izgubio i do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

rafael nadal
KOMENTARI