Sport Centar

Fitilj na Interovom buretu baruta: Sretan kraj za Maura Icardija ne postoji na Meazzi

Slučaj Mauro Icardi. Teško je, a za Inter u ovome trenutku i prilično beskorisno, prisjećati se zašto je došao u situaciju da bude na ratnoj nozi sa dojučerašnjim kapitenom.

Fitilj na Interovom buretu baruta: Sretan kraj za Maura Icardija ne postoji na Meazzi

Slučaj Mauro Icardi. Teško je, a za Inter u ovome trenutku i prilično beskorisno, prisjećati se zašto je došao u situaciju da bude na ratnoj nozi sa dojučerašnjim kapitenom.

Dugi i mučni pregovori, previše medijskih kontroverzi oko novog ugovora u trouglu Inter, Icardi i Wanda Nara i krivica koju snose svi, koji nisu uspjeli kontrolisati ulogu čovjeka koji se našao između dvije vatre, pokušavajući da zadovolji obje strane – porodicu (čitaj Wandu) i milanski klub.

Neko je morao biti poražen. Icardi je često potencirao da je isključivo skoncentirsan na teren, dok je svojoj supruzi i menadžerici Wandi prepustio sve druge aktivnosti vezane za svoju karijeru, uključujući i pregovore oko novog ugovora. Wanda je tražila poboljšani ugovor od 9 miliona eura po sezoni, dok Inter nije želio, a po svemu sudeći, nije ni mogao ponuditi više od 7 miliona. “Puklo” je onoga trenutka, kada je klub očekivao od Icardija da u novonastaloj situaciji zauzme stav kapitena.

Wanda Nara se nigdje ne pominje direktno, ali je jasno da Icardi plaća ceh nesmotrenih postupaka i izjava svoje supruge, što je direktno utjecalo i na ostatak svlačionice, a još više i na njegovu golgetersku formu. Gotovo nevjerovatno zvuči da sjajni napadač već sedam ligaških utakmica u nizu nije tresao mrežu. A, bilo je sezona u kojima je Inter prolazio i kroz veću rezultatsku i krizu igre, ali je Mauro i tada davao golove.

Ne računajući golove iz penala protiv Beneventa i Lazija u Kupu Italije, te protiv Udinesea u prvenstvu, također sa bijele tačke, Icardi je posljednji pogodak iz igre postigao 2. decembra protiv Rome. Frustrirajuće, za gotovo nepogrješivog strijelca.

Image result for mauro icardi wanda inter

U Interu postoji problem upravljanja svlačionicom, previše glasina i tračeva za jedan tako veliki klub. Zato je Giuseppe Marotta povukao radikalan potez onoga trenutka kada je Wanda u priču uplela i još neke fudbalere milanskog kluba, pokušavajući tako napraviti dodatni pritisak na čelnike kluba.

Apsurdno bi bilo da argentinski napadač ostatak sezone bude van tima, a sa klauzulom od 110 miliona, važećom samo za zemlje van Apenina, rastanak na ljeto se čini se realnim. Možda čak i ispod te cijene. Do tada ćemo gledati “rovovski rat” u kojem najveću cijenu plaća napadač Intera, koji je odluku kluba doživio kao poniženje.

Icardi se sada mora izviniti saigračima i navijačima, što je čak i izgledna solucija. I ranije je bio u nesporazumu i otvorenoj prepirci sa navijačima, ali to bi tek bio performans za javnost. Već se počelo špekulisati i da Juventus pažljivo prati razvoj situacije. Zamislite kakav bi to tek bio udarac za Inter da dojučerašnji kapiten i najbolji igrač pređe u redove najmržeg rivala.

Iako se Mauro branio da ne zna šta njegova žena govori na TV-u i da uopšte ne prati njenu emisiju “Tiki Taka”, činjenica da se nije očitovao i zauzeo stav, podgrijava sumnju da je i on bio zadovoljan što su neke stvari izašle u javnost.

Sretan kraj ove priče je gotovo nezamisliv. Šest sezona i 122 gola u 210 nastupa za jednog od najproduktivnijih napadača u historiji kluba sa Giuseppe Meazze, govore da je moralo drugačije i bolje. Iz Interove perspektive donesena je bolna, ali neophodna odluka da Argentinicu oduzme kapitensku traku. Mauro je zatim odbio da putuje u Beč sa saigračima na meč protiv Rapida, zbog čega neće biti ni u konkurenciji za susret sa Sampdorijom u nedjelju.

U klubu koji “živi” od prenaglašenih emocija i često neosnovane euforije, kapitenska traka nije samo komad tkanine. Onoga trenutka kada je Icardi zadužio, a kontroverznoj Wandi dao ovlasti menadžerice, upaljen je i fitilj na Interovom buretu baruta. Čudna priča, koja će nastavak dobiti možda već u nedjelju, u novoj epizodi “Tiki Taka”…

intermauro icardi
KOMENTARI

KOMENTARI