Sport Centar

Husić i Karić potpisali ugovor vrijedan 60.000 KM: Tuzla City dobila novu filijalu

Potpisivanjem ugovora između Azmira Husića i Zuhdije Karića ozvaničena je saradnja između fudbalskih klubova Tuzla City i Bosna Kalesija, prenosi Radio Feral.

Husić i Karić potpisali ugovor vrijedan 60.000 KM: Tuzla City dobila novu filijalu
FOTO: Facebook/FK Bosna Kalesija

Potpisivanjem ugovora između Azmira Husića i Zuhdije Karića ozvaničena je saradnja između fudbalskih klubova Tuzla City i Bosna Kalesija, prenosi Radio Feral.

Ovim ugovorom Tuzla City se obavezao da će finansirati rad omladinskih selekcija FK Bosna Kalesija, kadeta i juniora, koji će se od naredne sezone takmičiti u kvalitetnoj omladinskoj ligi. Premijerigaš iz Tuzle će u naredne četiri godine u Bosnu iz Kalesije investirati 60 hiljada KM, po 15 hiljada na godišnjem nivou za omladinski pogon.

FK Bosna Kalesija je na ovaj način riješio dugogodišnji problem jer će imati mogućnost okupiti sve mlade talente sa područja općine Kalesija kojima će biti omogućeni svi uslovi za trenažni proces i takmičenje.

S druge strane, Tuzla City će imati ekskulzivno pravo da igrače koji pokažu odgovarajući kvalitet dovede u svoje redove.

U kalesijskoj Bosni smatraju da je ovo jedan od najznačnijih ugovora ovog kluba s obzirom da će u narednim godinama imati vlasiti igrački kadar, koji će kroz rad i takmičenje u omladinskoj ligi steći potrebno iskustvo za nastup u seniorskom timu.

Azmir Husić, predsjedik FK Tuzla City je izrazio zadovoljstvo postignutom saradnjom sa kalesijskom Bosnom, s ciljem da se djeci sa ovih prostora omogući perspektiva i mogućnost daljeg razvoja i fudbalskog napredovanja.

“Bosna Kalesija je imala problem sa finansiranjem omladinskog pogona i mi smo riješili da im pomognemo u prevazilaženju tog problema. Mi ćemo omladinski pogon Bosne podržati na godišnjem nivou sa 15 hiljada maraka. Iznos može biti i veći ukoliko se pojavi veći broj omladinaca. Tu smo da sarađujemo i da taj iznos i promijenimo, ako bude potrebe. Tuzla City će imati prioritet i moći ćemo prvi da biramo mlade igrače iz Bosne, koji pokažu zavidan kvalitet”, kazao je Husić i izrazio nadu da će ova finansijska podrška biti korisna za mlade fubalere iz Kalesije i okolnih mjesta.

Podsjećamo, Tuzla City je prije nekoliko sedmica sličnu saradnju dogovorila i s bivšim premijerligašem Gradinom iz Srebrenika.

PLBIH

azmir husicfkbosna kalesijatuzlacity
KOMENTARI

KOMENTARI

Hare
Gost

Husicu,moras shvatit,da moras dovesti trenera profesionalca!!!
Do kad vise dovodis balvane da sramote i tebe i klub ili ti sastavljas tim pa ti trener i netreba.
Covjece,moras platiti trenera.
Kako mozes toliko placati igrace a treneru dati 2000 maraka,ne jebu oni trenera 2%
Ko da ih spremi,uigra…
Nemas discipline,taktike,spreme,komande,igre,odgovornosti,postovanja,svlacionice…
Nemas nista,individualno igraju,pa ako prodje prodje,nemoze tako.

wpDiscuz