Sport Centar

Hurtić: Tri boda koja su nam bila izuzetno potrebna

Hurtić: Tri boda koja su nam bila izuzetno potrebna

“Izuzetno teška i bitna utakmica za nas, tri boda su nam bila izuzetno potrebna u borbi za Evropu i sigurno će nam dobro doći. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu sa posjedom lopte, a gubili smo i dosta duela. Otvaranje drugog dijela nije moglo biti bolje i na kraju smo mislim zasluženo pobijedili”, rekao je trener Sarajeva, koji se osvnruo i na naredni meč sa Željom.

“Sada je bitno da se odmorimo i osvježimo, te ćemo nakon toga razmišljati o derbiju”, izjavio je Hurtić.

Branko Karačić je čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi.

“Na kraju, moram reći, zaslužena pobjeda Sarajeva. Međutim, nevjerovatna dekoncentracija mojih igrača u prve tri minute drugog poluvremena, koštala nas je. Pokušavali smo se vratit u utakmicu. Na kraju smo to i uspjeli nakon gola Livančića, te imali i šansu za pogodak i izjednačenje. Možda da Ante Radeljić nije odlučio šutirati iz prve, bilo bi drugačije. Na kraju je Bekić iz voleja pogodio i utakmica je bila riješena.”

“Mi smo znali, neovisno o drugim rezultatima, koji su nam išli na ruku, da sve držimo u svojim rukama i vjerujem da ćemo doći do onoga po što smo krenuli u drugom dijelu prvnestva, a to je ostanak u Premier ligi. Mi moramo gledati sebi i naći rješenje kako da izađemo iz ove mini krize”, rekao je Karačić nakon utakmice protiv Sarajeva.


KOMENTARI

KOMENTARI