Sport Centar

Hurtić: Nezadovoljan sam, nevjerovatno je da na derbijima primamo ovakve golove

Hurtić: Nezadovoljan sam, nevjerovatno je da na derbijima primamo ovakve golove

Hurtić kaže da je veliki broj novih igrača vjerovatno razlog što Sarajevo nije ušlo u utakmicu na način na koji je željelo.

“Ušli smo prenervozno u utakmicu. Nismo tako htjeli. Veliki broj novih igrača utjecao je da naša igra ne bude tečna i da uđemo u utakmicu kako smo htjeli. Primili smo gol, lopta je putovala 40 metara, kao i na prošlom derbiju. Nismo zatvorili igrača na desnoj stativi. Prosto je nevjerovatno da na derbijima primamo ovakve golove”, rekao je Hurtić, te je dodao:

“Postigli smo gol na vrijeme. Prekid utakmice je dosta utjecao na daljnji tok naše igre. Da se utakmica nastavila, to bi bilo bolje po nas. Izlazili smo visoko, stvarali smo šanse. Nismo postigli gol. Željezničar se branio, što je i logično, jer je imao igrača manje. Ostaje žal što nismo uzeli sva ti boda”.

Na pitanje novinara da li žali što nije osvojio tri boda, Hurtić je odgovorio:

“Rekao sam već da žalim za tri boda, međutim kada odnesete bod sa Grbavice ne možete biti skroz nezadovoljni, ali ja sam nezadovoljan, jer smo bili bolji i morali smo iskoristiti igrača više”.

Novinare je zanimalo i zašto je Benko ostao na klupi i da li Hurtić smatra da je prekasno ušao.

“Benko je kao što znate na pripremama nekoliko utakmica, posebno ove jake, nije igrao nikako, tako da mislim da nije spreman za 90 minuta, to je naša procjena. Planirali smo ga u drugom poluvremenu, bez obzira na rezultat. Imao je dovoljno vremena da postigne gol”, istakao je trener Sarajeva.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI