Sport Centar

Hrvati o Hodžiću: Trebao je biti glavna napadačka opcija Dinama, sada je hit u Orbanovom klubu

Hrvatski portal Index.ba napisao je tekst o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Arminu Hodžiću, koji se nalazi u odličnoj formi igrajući u dresu mađarskog MOL Fehervara.

Hrvati o Hodžiću: Trebao je biti glavna napadačka opcija Dinama, sada je hit u Orbanovom klubu

Hrvatski portal Index.ba napisao je tekst o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Arminu Hodžiću, koji se nalazi u odličnoj formi igrajući u dresu mađarskog MOL Fehervara.

Index je pisao o Hodžiću koji je doveden iz Liverpoola 2014. godine da bi bio glavna napadačka opcija kluba sa Maksimira.

“Armin Hodžić stigao je u Dinamo u ljeto 2014. godine kao igrač koji je u skorijoj budućnosti trebao postati glavna napadačka opcija kluba s Maksimira”, navodi Index, te dodaje:

“U Dinamo je stigao iz Liverpoola kamo je iz Željezničara otišao još kao 17-godišnjak. Nikad se nije uspio probiti kroz sustav selekcioniranja igrača na Anfieldu pa je sreću, sada već kao 20-godišnjak, morao potražiti negdje drugdje”.

U tom periodu kada je došao u Dinamu je bila izuzetno jaka konkurencija.

“Napad Dinama u to vrijeme predvodio je Angelo Henriquez, također nogometaš koji je u Dinamo stigao iz engleskog velikana – bila je riječ o Manchester Unitedu. Dvije sezone prije nego što je stigao u Hrvatsku, Hodžić je igrao na posudbi u Željezničaru, kada je zabio ukupno 28 pogodaka u 45 utakmica u prvenstvu. Za Dinamo nije bio toliko uspješan. U prvoj sezoni upisao je samo devet nastupa u svim natjecanjima i zabio samo dva gola. Bio je u sjeni Henriqueza, Čopa i Soudanija, što i ne treba čuditi s obzirom na formu u kojoj su oni igrali”, piše ovaj hrvatski medij.

Iz redova Modrih bosanskohercegovački napadač prešao je u mađarski klub.

“Ipak, već sljedeće godine dobio je više šanse i popravio brojke. U sljedeće dvije sezone zabio je 29 golova u HNL-u i činilo se da je napokon spreman postati glavna Dinamova devetka. Do toga nije došlo i već u sljedećoj sezoni Hodžić je zabio samo šest pogodaka, doduše i odigrao je samo 862 minute, a onda je u sljedećoj sezoni ostvario transfer u Mađarsku. Kupio ga je ambiciozni mađarski prvoligaš MOL Vidi. Riječ je o klubu čiji je veliki navijač, ali i financijer, mađarski premijer Viktor Orban. Orbanov klub platio ga je 2,4 milijuna eura i tako postavio klupski rekord po visini ulaznog transfera”, piše Index.

Hodžić trenutno igra u sjajnoj formi, a u dosadašnjih 12 utakmica za MOL Fehervar postigao je šest golova i upisao dvije asistencije.

“Kada je došao u Mađarsku, činilo se da Hodžić neće ispuniti očekivanja. U prvoj sezoni zabio je samo šest ligaških pogodaka, ali s obzirom na to koliko je plaćen, dobio je priliku i u ovoj. I višestruko je opravdao novac koji je plaćen za njega. U deset kola zabio je šest golova, dakle jednako koliko i prošle sezone, a trenutno je prvi strijelac lige. Osim toga, dobro je igrao i za reprezentaciju BiH pa je protiv Finske također zabio pogodak. Tek je prošlo deset kola, a Hodžić je već kandidat da na kraju završi kao najbolji strijelac lige. I bez te titule Hodžić je postao hit priča Orbanova kluba”, navodi ovaj portal.

ARMIN HODŽIĆ

armin hodzicdinamo zagrebmol vidi
KOMENTARI

KOMENTARI