Sport Centar

Hrvači Bosne najuspješniji na “Kupu grada Sarajeva 2019”

Uz učešće 180 takmičara iz 25 klubova iz devet zemalja regije, u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" prošle subote je održan veliki Međunarodni turnir u hrvanju "Kup grada Sarajeva 2019".

Hrvači Bosne najuspješniji na “Kupu grada Sarajeva 2019”

Uz učešće 180 takmičara iz 25 klubova iz devet zemalja regije, u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” prošle subote je održan veliki Međunarodni turnir u hrvanju “Kup grada Sarajeva 2019”.

Najuspješniji klub na turniru bio je HK Bosna koji je u konačnom poretku osvojio 52 boda, drugo mjesto je pripalo ekipi Croatije sa 48,5 bodova dok je treće mjesto osvojila reprezentacija grada Beograda.

Na turniru su proglašeni i najuspješniji takmičari i takmičarke kao i najbolji sudija.

Najuspješniji domaći takmičar je bio Husein Gegić (kategorija do 71kg) koji je sve svoje protivnike pobijedio “tušem”, dok je najbolji strani takmičar bio Mihai Gutu iz Rumunije.

U ženskoj konkurenciji za najbolju takmičarku je proglašena članica reprezentacije Hrvatska Veronika Dragaš, saopćeno je iz Hrvačkog kluba Bosna.

Nagradu za najboljeg sudiju je pripala sudiji iz Moldavije Zgardan Romanu. Za najbolje trenere su proglašeni Bajro Brkanić (HK Bosna), Senad Mujagić (Croatia) i Dalibor Perović (reprezentacija Beograda).

Na turniru su se takmičile sve uzrasne kategorije u grčko-rimskom stilu, kao i žene u slobodnom stilu.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Sarajeva, a tehnička organizacija je dodijeljena Hrvačkom klubu Bosna.

hk bosnakup grada sarajeva 2019
KOMENTARI

KOMENTARI