Sport Centar

Horde zla: Zašto se načelnik baš sad sjetio Koševa, svi znamo šta je obećavao 2016.

Priča o preuzimanju upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase od strane FK Sarajevo još uvijek je aktuelna.

Horde zla: Zašto se načelnik baš sad sjetio Koševa, svi znamo šta je obećavao 2016.

Priča o preuzimanju upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase od strane FK Sarajevo još uvijek je aktuelna.

Danas su svoje mišljenje iznijeli i iz UNFKS – Horde zla, koji su osjetili potrebu da se oglase u ime svih navijača bordo kluba.

Svoje saopšetenje su započeli s porukom: “Koševo Sarajevu!”, a u nastavku su podržali odluku čelnika kluba da ne potpišu dokument ponuđen od strane Općine Centar.

“U ime svih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, osjećamo potrebu da se oglasimo povodom Memoranduma o razumijevanju koji je ponuđen našem Klubu od strane Općine Centar, na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem.

U potpunosti podržavamo odluku Kluba da ne potpiše ovaj dokument koji bi samo produžio višegodišnju agoniju kada je riječ o upravljanju Olimpijskim stadionom Asim Ferhatović Hase. Smatramo da je u pitanju još jedan u nizu pokušaja skupljanja jeftinih političkih poena pred izbore, te očigledno odugovlačenje sa modernizacijom stadiona kako bi gore pomenuti načelnik uzeo još jedan mandat. Zašto se načelnik baš sada sjetio Koševa, kada svi dobro znamo da je na sva zvona pred izbore 2016. godine obećavao stadion koji će zadovoljiti sve neophodne kriterije za odigravanje evropskih i reprezentativnih utakmica? Šta je to urađeno? Osim krečenja zidova i ugradnje čitača karata, apsolutno ništa. Načelnikov prijedlog da FK Sarajevo snosi sve troškove modernizacije stadiona, a da stadion nakon završetka radova ponovo bude pod ingerencijom Općine Centar, zaista vrijeđa zdrav razum. To apsolutno nije konkretan i prihvatljiv prijedlog za rješavanje ovog problema, već samo još jedno u nizu prebacivanja odgovornosti na Klub, popraćeno blaćenjem istog armijom botova u službi stranke.

Načelnika podsjećamo da je Sarajevo gradski klub koji je na Koševu odigrao 1141. utakmicu, a njegova nastojanja da ga otjera van grada i iz matične općine, neće proći ni u ludilu. Gospodine Ajnadžiću, imali ste 4 duge godine da stadionu koji je simbol bh. fudbala obezbijedite barem travnjak pogodan za odigravanje evropskih utakmica, umjesto što ste npr. skršili pola miliona KM na “najmoderniji” trotoar ispred zgrade Predsjedništva. Izmišljanje fantomskih ulagača, makete, obećanja i ostale trivijalnosti kojima ste se bavili, nisu ni vrijedni pomena za ovu priliku… Kada moderno Koševo nije u vašem interesu, dopustite da ga modernim napravi neko ko to zaista i želi.

U ovoj borbi svim snagama stojimo uz FK Sarajevo, čije rukovodstvo podsjećamo na naš stav, koji glasi da igranje domaćih utakmica bilo gdje osim na Koševu, ne dolazi u obzir. Igranje evropske utakmice u Zenici prošlog ljeta, za svakog navijača predstavljalo je poniženje, stoga poručujemo kako Općini, tako i Klubu, da ne želimo biti dovedeni u istu situaciju i ove godine. Načina ima, sredstva postoje to znamo. Vi ste na potezu!”, stoji u saopštenju Hordi zla.

fksarajevohorde zla
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
Adislić
Gost
.......
Gost

Zeničke pičke.

East side
Gost

Jebeš Minhauzena kako ovaj laže

wpDiscuz