Sport Centar

Horde zla odgovorile na natpise srbijanskih medija: Ograđujemo se od svih izmišljotina

Jučer su puno prašine podigli natpisi u medijima iz susjedne Srbije, ali i manjeg entiteta u BiH, u kojima stoji kako navijačka grupa Horde zla planira odlazak u Banja Luku i 'rušenje RS-a'.

Horde zla odgovorile na natpise srbijanskih medija: Ograđujemo se od svih izmišljotina

Jučer su puno prašine podigli natpisi u medijima iz susjedne Srbije, ali i manjeg entiteta u BiH, u kojima stoji kako navijačka grupa Horde zla planira odlazak u Banja Luku i ‘rušenje RS-a’.

Ova navijačka grupa se nakon svega oglasila putem svoje Facebook stranice, a saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Uzevši u obzir u najmanju ruku simpatičnu naslovnu stranu žutog srpskog lista “Alo”, imamo potrebu da tvrdnje sa iste demantujemo.
Navijačka grupa Horde zla, nije i nikada neće biti sredstvo za ostvarivanje nečijih ciljeva, pogotovo ne političkih. Notorna je laž da navijači Sarajeva idu u Banjaluku na proteste i da ruše bilo koga. Ovim putem poručujemo onima koji preko leđa Hordi zla žele prikupiti jeftine poene pred predstojeće izbore, da za tu rabotu moraju pokucati na neku drugu adresu. Dakle, ograđujemo se od svih izmišljotina koje su napisane i koje bespotrebno potpiruju mržnju i kaljaju ugled grupe koja egzistira 31 godinu.
Narod ove države pozivamo da ne bude glup i ne nasjeda na ovakve besmislice, medije da se počnu baviti pametnijim stvarima od navijanja, a državne institucije i nadležne organe da se pozabave ubistvom Vedrana Puljića, za koje još uvijek niko nije odgovarao. Navijače ostavite na miru i ne petljajte nas u vašu mašinu za ispiranje mozgova. Naša politika je Sarajevo, naša stranka je Horde zla!”
, stoji u saopštenju.

horde zla
KOMENTARI

KOMENTARI