Sport Centar

Hjulmand bijesan na Zmaja: To je bio bezobrazluk, smiješno je da to neko uradi na kraju utakmice

Na konferenciji za medije nakon utakmice Danska - BiH govorio je i slektor domaćih Kasmper Hjulmand, koji je oštro kritikovao jednog našeg reprezentativca.

Hjulmand bijesan na Zmaja: To je bio bezobrazluk, smiješno je da to neko uradi na kraju utakmice

Na konferenciji za medije nakon utakmice Danska – BiH govorio je i slektor domaćih Kasmper Hjulmand, koji je oštro kritikovao jednog našeg reprezentativca.

U pitanju je Ajdin Nukić, koji je u finišu meča ušao na teren, a onda napravio jako grub prekršaj nad Boilesenom. To je razbjesnilo i Hjulmanda, koji je o tome govorio i pred novinarima.

“Posljednji prekršaj napravljen na Boilesenu je bio bezobrazluk. To je bio potpuno lud prekršaj i smiješno je da to neko radi na samom kraju u prijateljskoj utakmici. BIo sam blizu da istrčim na teren i zgrabim ga, ali dobro je što to nisam uradio jer nisam siguran da bi bio na klupi na početku Eura. To je bio čist crveni karton. Da Boilesen nije digao nogu on bi mu je slomio”, rekao je selektor Danske Hjulmand.

Inače, imao je riječi hvale za svoje igrače.

“Dobro smo odigrali. Uvijek je teško u zadnjim test utakmicama. Trebalo je pogledati neke važne stvari u našoj igri i mislim da smo dobro sve odradili. Mogli smo sigurno i bolje, ali gotovo je sada”, istakao je Hjulmand koji je siguran da je njegov tim spreman za Euro.

“Bit ćemo spremni za Euro i apsolutno sam siguran u to. U subotu ćemo imati dodatu svježinu i motivaciju i ne sumnjam da će i igra biti bolja. Dobili smo danas nekoliko važnih odgovora. Imamo puno igrača i to je naše oružje. Ovo je dobra ekipe, ne samo 11 igrača već cijeli tim. Jako dobra grupa i mi spremni smo za EP”, zaključio je Hjulmand.

ajdin nukicdanskakasper hjulmand
KOMENTARI

KOMENTARI