Sport Centar

Historijska pobjeda u Laktašima: Zrinjski prvi put košarkaški prvak BiH

Igokea je u četvrtom meču finala play-offa Prvenstva BiH poražena od Zrinjskog sa 77:73 , te su tako Plemići postali novi prvak BiH u košarci.

Historijska pobjeda u Laktašima: Zrinjski prvi put košarkaški prvak BiH

Igokea je u četvrtom meču finala play-offa Prvenstva BiH poražena od Zrinjskog sa 77:73 te su tako Plemići postali novi prvak BiH u košarci.

Obje ekipe su na početku utakmice imale svoje dobre i loše faze, pa su tako domaći sa 19:18 izašli kao pobjednici iz prve četrvrtine susreta.

U drugoj četvrtini Igosi su povećali prednost i tako na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 38:33.

Treći period susreta bio je i najefikasniji, a ekipa Zrinjskog je bila nešto bolja i u posljednju četvrtinu ulaze sa manjim zaostatkom, odnosno rezultat na semaforu je glasio 59:57 u korist domaćina.

U posljednjoj četvritini Plemići su uspjeli sustići vodstvo, čak u nekoliko navrata preokrenuti rezultat, međutim u posljednje dvije minute koncentracija kod gostiju je bila na visokom nivou, te su iskoristili greške domaćina i tako na gostujućem terenu stigli do pobjede od 77:73.

Vrijedi istaći da je Zrinjskom ovo historijska titula prvaka BiH, s obzirom da su se po prvi put popeli na tron košarke u BiH.

Najefikasniji igrač na susretu bio je Aleksandar Sokolović sa 21 ubačenim poenom, dok ga je pratio njegov saigrač Marko Ramljak sa 19 ubačenih poena.

U redovima Igokee raspoložen je bio Dominic Artis sa 15 ubačenih poena, te Robert Rikić koji je ubacio 14 poena.

Igokea – Zrinjski 73:77

hkkzrinjskikkigokeaprvenstvo bih
KOMENTARI

KOMENTARI

gastarbajter
Gost

Svaka čast Hrvatskim privatnicima. Oni ukažu u sport a Bošnjački kriminalci samo kradu sebi i svojim porodicama. Dajte im da vode državu jer su Bošnjaci i Srbi totalno nesposobni za bilo kakve funkcije.

wpDiscuz