Sport Centar

Healy pred Borac: U Banjoj Luci nas čeka 10.000 neprijateljski nastrojenih navijača

Trener Linfielda David Healy najavio je sutrašnji meč protiv Borca u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Healy pred Borac: U Banjoj Luci nas čeka 10.000 neprijateljski nastrojenih navijača

Trener Linfielda David Healy najavio je sutrašnji meč protiv Borca u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Linfield napreduje iz godine u godinu, a Healy smatra kako je ovo meč protiv agresivne ekipe, prenosi Mondo.

“Radujemo se utakmici, ovo je nova prilika i novi izazov u Evropi. Igramo protiv vrlo agresivne ekipe, šampiona Bosne i Hercegovine. Dolaze u Belfast sa dosta opreza, ali mi smo uzbuđeni, i treba da budemo. Sutra uvečer želimo da damo sve od sebe”, rekao je Healy u intervjuu za klupski sajt.

Trener Linfielda se osvrnuo i na prethodne evropske utakmice Banjalučana u sudaru sa rumunskim prvakom, kojeg je eliminacije spasilo promjena pravila “gola u gostima”.

“Naravno, igrali su dvije utakmice protiv Cluja i jasno je da su pobjedom nad Rumunima pokazali da imaju dobar tim, ali to je izazov za mene, za moju ekipu. Imaju i dobar stručni štab, dobre igrače i sigurno će željeti da se predstave što bolje u novoj evropskoj utakmici. Opet, nadam se da ćemo imati što je moguće više navijača na stadionu koji će nam pomoći. Sutra uveče planiramo da ostvarimo pozitivan rezultat kod kuće, a onda u Banjaluci u revanšu prođemo dalje”, dodao je najbolji strijelac u historiji selekcije Sjeverne Irske.

Prema njegovim riječima, u ekipi Linfielda vlada odlična atmosfera pred dvoboj s crveno-plavima.

“Svi su izuzetno pozitivni i nikako ne žele ni da čuju nešto negativno što bi moglo da im pokvari fokus na sutrašnju utakmicu. Igrači shvataju da će meč biti izazvan i zahtijevan, ali ne žele da razmišljaju o eventualnom porazu jer su svjesni da je od izuzetne važnosti da ne gubimo domaće susrete”.

Složio se sa konstatacijom da će biti mnogo teže u revanšu jer će “Linefild u Banjaluci dočekati 10.000 neprijateljski raspoloženih navijača”.

“Naravno, zato je važno da imamo podršku na ‘Windsor Parku’ i da sve prilike koje nam se pruže iskoristimo. Svaka pomoć nam je sutra dobrodošla. Nadam se i da će neko od mojih igrača da ‘odskoči’ i ispiše historijske knjige našeg kluba u Evropi”, zaključio je strateg kluba iz Belfasta.

david healyfkboraclinfield
KOMENTARI

KOMENTARI

Zoka
Gost

Ovako su ovi katolicki teroristi govorili i za tekmu Veleza.Cim neko navija za svoj klub,odmah je»neprijatelj»…otac ih jebo katolicki! Ovo Borac prolazi sa drugim timom!

wpDiscuz