Sport Centar

Hat-trick Hadžića za titulu najboljeg igrača kola, Čardaklija ostaje prvi ”topnik”

Hat-trick Hadžića za titulu najboljeg igrača kola, Čardaklija ostaje prvi ”topnik”

Enin Bajramović ponio je titulu najboljeg golmana za peto kolu, a on je imao fantastičnu predstavu i porad poraza od 0:5 Amadeus/Oslobođenja od Lutrija BiH/MUP KS.

Eldin Kasapović odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi City Parka protiv BH Telecoma, a on je postigao dva pogotka i tako nosio svoju ekipu do veoma bitnih bodova.

Dva pogotka u pobjedi svoje ekipe postigao je i Mesud Pašić, a njegov Securitas slavio je protiv Domova zdravlja Sarajevo rezultatom 1:5. Pašić je postigao sjajan pogodak za vodstvo od 1:2, da bi njegov drugi pogodak za 1:3 bio i ključni na meču.

Edin Velagić odigrao je sjajan meč u pobjedi Lutrije BIH/MUP KS rezultatom 5:0 protiv Amadeus/Osobođenje, a iako nije upisao niti jedan gol sjajnim mečom zaslužio je mjesto u najboljem timu 5. kola.

Mirza Hadžić koji je ujedno i najbolji igrač 5. kola SC Business lige bio je najbolji pojedinac u golijadi Tržnice Sarajevo/Ejot i TVSA, a on je na tom meču postigao tri gola.

Elmedin Zubetljak donio je pobjedu Bosnalijeku protiv Farmavite, a njegov pogodak za 1:2 bio je ključni za tri boda u farmaceutskom derbiju.

LISTA STRIJELACA:

1. Almir Čardaklija (BH Telecom) 11 golova
2. Jasmin Ligata (Amadeus/Oslobođenje) 9 golova
3. Mahir Džafo (Bh Pošta) 9 golova
4. Tarik Cerić (Fan/Regulator) 9 golova
5. Eldar Junuzović (Bh Telecom) 7 golova
6. Mirza Selimović (Lutrija/MUP) 7 golova

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI