Sport Centar

Halilhodžić izjavom o Veležu i Bijelom brijegu ponovo zapalio Mostar

Halilhodžić izjavom o Veležu i Bijelom brijegu ponovo zapalio Mostar

Rođeni su praktično izgubili gotovo sve izglede da i naredne sezone igraju u elitnom bh. rangu.

“Tuga je gledati u kakvoj se situaciji, skoro bezizlaznoj, nalazi Velež. Teško mi pada, zaista. Pomagao sam novčano, i ne samo ja, ali to je bilo samo gašenje požara, tako se ne pravi sistem na kojem treba počivati klub. Dvadeset godina nakon rata u BiH, Velež je i dalje protjeran sa svog stadiona. Jedina pravda za Rođene je povratak Pod Bijeli brijeg. Znam, neko će reći da je to u kompliciranim mostarskim odnosima nemoguće, ali ja, kao veležovac, do smrti ne mogu drugačije razmišljati. Ili da oni koji su otjerali Velež, finansiraju gradnju novog stadiona. I za ovo će mnogi reći da je nerealno, ali to je jedino pošteno prema klubu koji je bio i ostao sinonim za Hercegovinu. Barem tako ja mislim i to mi niko ne može oduzeti“, rekao je Halilhodžić za Dnevni Avaz.

Iskusni stručnjak predložio prvi korak ka ozdravljenju voljenog kluba.

“Treba, što prije, organizirati veliku konferenciju samo sa jednom temom – pomoći Rođenima. Učestvovali bismo mi, bivši igrači, treneri, čelnici kluba, svi oni kojima Velež nešto znači. A, njih nije malo. Zašto sam potencirao priču o stadionu“, dodao je Halilhodžić
Jednostavno, Velež sada nema nikakvu materijalnu vrijednost zbog koje bi bio zanimljiv nekom ulagaču, domaćem ili stranom. Kada bi imao stadion i prateće objekte, to bi bila druga, bolja priča”, istakao je Vaha.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI