Sport Centar

Hajrović: Bajević je svima poslao e-mail, naravno da bih htio na Euro

Izet Hajrović u Dinamo Zagrebu ne pruža partije kao prošle sezone, a još uvijek se nijednom nije upisao u listu strijelaca ove sezone, tako da se sve više priča o njegovom odlasku iz redova Modrih.

Hajrović: Bajević je svima poslao e-mail, naravno da bih htio na Euro

Izet Hajrović u Dinamo Zagrebu ne pruža partije kao prošle sezone, a još uvijek se nijednom nije upisao u listu strijelaca ove sezone, tako da se sve više priča o njegovom odlasku iz redova Modrih.

Hajrović je govorio o mogućem transferu, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine, u intervjuu za Sportske novosti.

“Kad se radi o meni i mojoj budućnosti, sve je još otvoreno. Ne znam tačno šta će biti. Ima još dana do kraja prijelaznog roka, pa ćemo vidjeti… S Dinamom imam ugovor koji traje još dvije godine, meni se nikamo ne žuri. Ne moram otići, niko me ne tjera. Imao sam razgovore u klubu, tu smo istog mišljenja, znamo otprilike šta bi bilo najbolje za klub i za mene”, rekao je Hajrović za Sportske novosti.

Bosanskohercegovačkom fudbaleru teško je zbog trenutne situacije i želi pokazati da može ponovo biti pravi.

“Meni je sasvim jasno da ove sezone nisam igrao kao prošle. Hoćete iskreno? Mrzim se zbog toga. Nije mi lako. Želim pokazati da opet mogu biti pravi, da ponovo mogu zabijati pogotke, biti na najvećoj razini. To mi je cilj. Ukoliko na kraju ostanem u Dinamu, što je u ovom trenutku izgledna opcija, žarko želim biti na vrhunskoj razini i igrati što više i naravno uzeti duplu krunu”, dodao je Hajrović.

Reprezentativac BiH ne zna zbog čega je ove sezone u lošoj formi.

“Pitao sam se i ja hiljadu puta zašto je to tako. Nisam mogao naći rješenje, ne mogu kazati šta se dogodilo. Između ostalog, nisam imao ni dovoljno sreće, nisam dobro krenuo u sezonu, kao što je to bilo prošle. Prošle sam krenuo s pogocima i onda je bila priča drugačija. Kada zabijete na početku, onda se otvori, ide vam…”, istakao je bh. fudbaler.

Hajrović je upitan da li bi pristao na smanjenje plate.

“Ugovor je produžen prošlog ljeta, nema potrebe ništa mijenjati. Uostalom, prije godinu i pol dana sam ja klubu izašao u susret, a oni meni sad na ljeto kad smo produžili ugovor. O detaljima ne bih, ali recimo da je to ‘to’, sve je u najboljem redu”, kazao je fudbaler Dinama, kji smata da može još dugo igrati na visokom nivou:

“Imam 28 godina, imam još nekoliko godina ispred sebe u kojima mogu igrati na visokoj razini. Ako Bog da zdravlja, bit će još veselja u mojoj karijeri. Znam kako me vidi trener Bjelica, on zna šta ja mislim o njemu, mi smo na istoj valnoj dužini. Uvijek je govorio, ‘igrat će oni najbolji, koji daju sve od sebe’. Pa, ja ću dati sve od sebe”.

Za kraj Hajrović se svrnuo i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te novog selektora Dušana Bajevića.

“Nije mi se javio još, ali je svim reprezentativcima poslao e-mail prije Nove godine. Zaželio nam je svima skupa uspjeh sa dodatnim kvalifikacijama za Euro. Naravno da bih htio na Euro, ali polako, prvo moramo proći, idemo korak po korak. Već sam bio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio je to prekrasan osjećaj”, rekao je Hajrović na kraju razgovora za Sportske novosti.

IZET HAJROVIĆ

dinamo zagrebfudbalska reprezentacija bihizet hajrovic
KOMENTARI

KOMENTARI