Sport Centar

Hajradinović za SC: Poziv u reprezentaciju je san, u budućnosti je sve moguće

Fudbaler Haugesunda i bivši omladinac FK Željezničar, Haris Hajradinović, odigrao je sjajnu polusezonu u Norveškoj, a bio je jedan od ključnih igrača u ostvarivanju cilja - plasmana u Evropu.

Hajradinović za SC: Poziv u reprezentaciju je san, u budućnosti je sve moguće

Hajradinović će u februaru napuniti 23 godinu, te više nema pravo nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kako kaže za SCsport.ba za sada se ne zamara pozivom u A selekciju Mehmeda Baždarevića te ističe kako će dobre igre u budućnosti osigurati eventualni poziv.

“Baš kao i svaki drugi aktivni igrač iz Bosne i Hercegovine, san mi je jednog dana da postanem A reprezentativac BiH. Međutim, trenutno se ne opterećujem jer sam još uvijek mlad i imam puno prostora za napredak u budućnosti. Moje razvijanje i dobre igre bi nekad u budućnosti mogle osigurati poziv u A reprezentaciju čime bi moji snovi bili ispunjeni”, kaže na početku razgovora za SCsport.ba Haris Hajradinović.

Sezona u Norveškoj uveliko je završila, a njegov Haugesund završio je na četvrtom mjestu čime je osigurao plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu. On ističe kako je zadovoljan minutažom i rezultatima, ali da to u budućnosti može biti još bolje.

“Prije svega sam zadovoljan minutažom koju sam imao u Norveškoj, to je veoma važno za igrača u razvoju. Klub je po drugi put u historiji osigurao plasman u Evropu što je takođe odlično, međutim smatram da moje igre mogu biti još puno bolje”, dodao je donedavni mladi reprezentativac BiH.

Nakon toga, rekao je da je zadovoljan svojim individualnim učinkom te da je najbitnije da je sezona prošla bez povreda.

“Hvala Bogu, sezona je protekla bez povreda. Igrao sam u kontinuitetu cijelu sezonu i zadovoljan sam svojom statistikom od četiri gola i osam asistencija. Možda je mogao biti još neki pogodak…”, rekao je uz osmijeh igrač koji je debitovao u jednoj od najboljih poslijeratnih generacija Željezničara.

Hajradinovića posudba u norveškom klubu ističe na ljeto, a ugovorom je vezan za belgijski Gent. Ako se otvori dobra prilika, kaže kako bi se mogao vratiti u Gent ili otići u neki drugi klub.

“Trenutno sam igrač Haugesunda i narednih pola godine sam kao posuđen igrač vezan za ovaj klub. Trenutno sam fokusiran na tih pola godine, a u budućnosti ne isključujem opciju da se vratim u Belgiju ili pronađem neki drugi klub. Sve je moguće.”, rekao je na kraju razgovora za SCsport.ba Haris Hajradinović.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI