Sport Centar

Hadžović: Nema ljepše zemlje od Bosne, ako neko ovaj sport tretira kao hobi, brzo će nagrabusiti

Damir Hadžović je jedan od dva Bosanca koja nastupaju u najjačoj svjetskoj promociji MMA sporta - UFC-u, a niže sve bolje rezultate.

Hadžović: Nema ljepše zemlje od Bosne, ako neko ovaj sport tretira kao hobi, brzo će nagrabusiti

Damir Hadžović je jedan od dva Bosanca koja nastupaju u najjačoj svjetskoj promociji MMA sporta – UFC-u, a niže sve bolje rezultate.

Rođeni Goraždanin živi u Danskoj, zahvalan je ovoj državi za sve što su učinila za njega, ali se ne odriče svoj bosanskog porijekla.

Mogao se ugledati na neke druge spotiste i biti uzdanica Danske, ali ipak, to nije način na koji razmišlja, piše Avaz.

“Dolazim svake godine u Bosnu. Svi moji su tu, imam kuću u Sarajevu i kada god mogu dolazim da uzmem te energije. Svake godine bar jednom, a ako mogu i dva puta dođem. Nema ljepše zemlje. Poželim hranu, ljude, planine, taj zrak. Sve osim politike poželim”, kaže Hadžović, koji se konstantno penje na UFC listama…

Zanimljivo je kako on gleda na svoj put.

“Ne znam da li se ljudi slažu, ali nije mala stvar biti tu gdje sam sada kada se zna odakle sam krenuo. Imao sam šest godina kada sam s porodicom izbjegao u Dansku, a sada se borim na velikoj sceni. Jedini sam u Danskoj koji se bori u UFC-u. Mislim da je to do sada dobro dostignuće, ali želim još napredovati”, mišljenja je Hadžović.

Ovih dana saznao je novog protivnika. Radi se o Amerikancu grčkog porijekla Christos Giagosu, s kojim će se u oktagonu sresti 1. juna u Štokholmu.

“Pripreme za nekoga ko se ozbiljno bavi mješovitim borilačkim vještinama uvijek su u toku. Ovaj sport je stil života.. Mora se stalno biti u treningu, ako čovjek želi ići naprijed. Kada saznamo ko je protivnik, malo se fokusiramo na njegove vrline i mane, ali u suštini svi mi imao svoj stil i držimo se toga. Moj naredni rival je dobar, uostalom za mene je svaki novi najbolji. Tako se postavljam i pristupam meču i nadam se da ću i ovog puta slaviti. Znam da je jako agresivan, ali znam i kako da mu se suprotstavim”, naglašava bh. borac u razgovoru za Avaz.

Prema novim uspjesima ga nosi težnja za dokazivanjem, ali pobjede u UFC-u donose i razne druge benifite.

“Svaka nova pobjeda donosi da se ide gore na svjetskim listama, ali se ide gore i kada se govori o novcu”, riječi su čovjeka koji s velikim uspjehom brani boje BiH u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

“Pobjeđujem jer mi je čast, ali sada živim od toga. UFC je organizacija koja dobro plaća i tu nema nikakvih problema. Ovo i ne može biti hobi. Ako neko ovaj sport tretira kao hobi, brzo će nagrabusiti. Grub je to sport. Ako pobijediš letiš, ako izgubiš ideš u podrum. Ego ti pada”, nastavlja Hadžović.

Za kraj je otkrio kako nije nerealno da UFC dođe u Bosnu i Hercegovinu, posebno jer nema velikih poreza.

“Moguće je da UFC dođe u Bosnu i Hercegovinu. Tu dosta mogu uraditi mediji. Malo trebaju pogurati Bektića i mene, da se više govori o svemu ovome, a onda bi se javljali sponzori. UFC ide gdje ima interes, a u BiH nema velikih poreza. Osim toga znamo koliko naš narod voli borilačke sportove”, zaključuje Hadžović.

damir hadzovicufc
KOMENTARI

KOMENTARI