Sport Centar

Hadžić za SC: Nadamo se da će Musemić ostati, zanimljivo nam je nekoliko igrača iz PLBiH

Sezona u Premijer ligi BiH okončana je proteklog vikenda, slavlje nakon osvajanja duple krune se stišalo, a pravi posao u kancelarijama Fudbalskog kluba Sarajevo tek počinje.

Hadžić za SC: Nadamo se da će Musemić ostati, zanimljivo nam je nekoliko igrača iz PLBiH

Sezona u Premijer ligi BiH okončana je proteklog vikenda, slavlje nakon osvajanja duple krune se stišalo, a pravi posao u kancelarijama Fudbalskog kluba Sarajevo tek počinje.

Vremena do prvih zvaničnih nastupa u Ligi prvaka jako je malo, svega nešto više od mjesec dana. Stoga su se u Titovoj 38b već bacili na slaganje kadrovske križaljke. Prioritet je riješiti pitanje stručnog štaba, s obzirom da treneru Husrefu Musemiću ističe aktuelni ugovor.

“Imamo najviše moguće ambicije, kao i dosad. Klub poput Sarajeva sebi ne može ni priuštiti ništa manja očekivanja, pogotovo nakon osvajanja duple krune ne smijemo ni pomisliti na neko spuštanje letvice. U skladu s tim, naša je želja da zadržimo postojeći stručni štab na čelu sa Husrefom Musemićem. Otvorili smo pregovore, nadam se da ćemo uskoro i postići dogovor u vezi zajedničkih ciljeva i uvjeta”, ističe Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo.

Uveliko traje i potraga za potencijalnim pojačanjima.

“Ne bih zaista govorio o konkretnim imenima, ali naravno da smo i na tom planu pokrenuli određene aktivnosti. Zanimljivo nam je nekoliko igrača iz Premijer lige BiH, ali i iz inozemstva. Jasno, ako znate da su ekipu napustili Nihad Mujakić i Rifet Kapić, onda nije teško zaključiti kako upravo na njihovim pozicijama, dakle u defanzivnom i veznom redu, tražimo nogometaše koji bi mogli dati doprinos i dodatno poboljšati kvalitet našeg kadra. Naravno, i dalje ćemo se značajno oslanjati i na naš omladinski pogon, naredne sezone ćemo još nekoliko naših talenata iz Akademije promovirati u prvi tim”, govori Hadžić za SCsport.

Vjerovatno će biti i odlazaka sa Koševa, s obzirom da su članovi šampionske ekipe sad interesantni i drugim klubovima:

“Naravno, interesa ima, ali zasad nema konkretnih ponuda. Ukoliko neko želi uputiti ponudu, naravno da ćemo sjesti i razgovarati. Ono što je najbolje u cijeloj priči jeste činjenica da sa svim igračima, koje smatramo važnim dijelovima ekipe, imamo ugovore. Niko ne može otići bez plaćenog obeštećenja i ispunjavanja uvjeta koje mi postavimo”, zaključuje Emir Hadžić.

TABELA PLBiH

emir hadzicfksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

Prodani
Gost

FK Mašina za pranje para.

N. N
Gost

Emive gdje je nestalo 8,6 miviona

N. N
Gost

Emive kažu da su glavni u Kaknju. Nova fasada na kući. Selo boss.

anonimus
Gost

lako je uzet titulu kad se trosi ko lud, vidjecemo vas kad vam zavrnu pipu

fikret
Gost

cuj trosi se ko lud doveli tatara za djabe , tatara kojeg niko nije htio , handzica djabe nikoga nismo platili svi igraci dosli jer ih niko drugi nije htio o kojem trosenju pricas budalo nadrogirana

wpDiscuz