Sport Centar

Hadžić: Sigurno ćemo osvježiti ekipu sa jednim ili dva igrača, blizu smo transfera Mustedanagića

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić u uvodnom dijelu emisije posevćene prijateljskom meču protiv FK Sloboda govorio je o stanju u ekipi.

Hadžić: Sigurno ćemo osvježiti ekipu sa jednim ili dva igrača, blizu smo transfera Mustedanagića

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić u uvodnom dijelu emisije posvećene prijateljskom meču protiv FK Sloboda govorio je o stanju u ekipi.

Svakako, naavijači sa najviše pažnje prate zbivanja vezana za prelazni rok, o kojem je Hadžić rekao:

“Ovo je prvi prelazni rok nakon dužeg vremena da nemamo turbulencija, da nikome ne ističu ugovori. Svi igrači ostaju, produžili smo ugovore i nismo imali potrebu da mijenjamo. Imamo lagodnu situaciju, ali sigurno ćemo do početka sezone osvježiti ekipu sa jednim ili dvojicom igrača, ukoliko ne bude novih odlazaka”, kazao je Hadžić.

Dodao je da su u stvari zimska pojačanja imena na koja se može gledati kao svojevrsne novajlije, jer zbog pandemije korona virusa praktično nisu imali priliku ni igrati.

“Zimus smo odradili kvalitetan zimski prelazni rok. Tino Sušić, Zinedin Mustedanagić, Ivan Jukić, Hrvoje Miličević – praktično su novi igrači koji tek trebaju pokazati koliko vrijede. Imamo mir, dobru atmosferu i zaista dobru ekipu.”

Glavni čovjek sportskog segmenta aktuelnog prvaka otkrio je da će Zinedin Mustedanagić uskoro potpisati permanentni ugovor.

“Zinedin Mustedanagić je još uvijek s nama, mada je njegova posudba iz Sparte istekla, ali smo se dogovorili da trenira s nama. U narednim danima očekujemo realizaciju transfera, a kad kažem transfera – to znači da trajno postane igrač Sarajeva, a ne na posudbi. Mislim da je to jako dobra vijest. Blizu smo dogovora”, zaključio je Hadžić koji je dodao da nema informacija da li će se meč 2. kola PLBiH protiv Mladosti odgoditi, a Sarajevo je spremno izaći u susret timu iz Doboja kod Kaknja ukoliko NSBiH donese takvu odluku.

emir hadzicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI