Sport Centar

Hadžić nosio ViK do prve pobjede i zasluženo dobio nagradu najboljeg igrača u 8. kolu SC Business lige

Osmo kolo desete sezone SC Business lige nam je donijelo nekoliko odličnih mečeva, tako da je zaista bilo veoma teško odabrati najbolji tim pomenutog kola.

Hadžić nosio ViK do prve pobjede i zasluženo dobio nagradu najboljeg igrača u 8. kolu SC Business lige
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

Osmo kolo desete sezone SC Business lige nam je donijelo nekoliko odličnih mečeva, tako da je zaista bilo veoma teško odabrati najbolji tim pomenutog kola.

Ismet Poplata u ovoj sezoni svoju mrežu čuva fenomenalno, te je iz kola u kolo podizao formu, da bi briljirao u meču sa BH Poštom, gdje su Poštari imali mnogo više od igre, ali ovom lucidnom golmanu su pored mnogobrojnih prilika postigli samo dva pogotka, koji nisu bili dovoljni da stignu do pozitivnog rezultata protiv momčadi DB Schenkera.

Ekipa Bazen Otoka je u ovoj sezoni neprepoznatljiva, te su u dosadašnjem dijelu prvenstva bili fenomenalni, a u prethodnom susretu sa Klasom odličanu partiju pružio je Adnan Smajović i sa dva pogotka, te jednom asistencijom se zasluženo našao u timu 8. kola desete sezone SC Business lige.

Pokop je u ovom kolu deklasirao momčad DDC MLS-a, a na ovom meču glavna poluga ekipe ”Grobara” bio je Adnan Korda koji je pored četiri pogotka upisao i dvije asistencije.

Telemach je na krilima raspoloženog Dragana Šušnjevića stigao do preokreta, odnosno trijumfa protiv favorizovane ekipe Bosnalijeka. Šušnjević je u pomenutom meču postigao tri pogotka, te asistirao Mastilu za konačan trijumf od 6:4.

Addiko Banka je važila za favorita u meču protiv BH Telecoma, ali tu ulogu nisu opravdali zahvaljujući raspoloženom Adiju Borovini, koji je u pobjedi njegove ekipe od 6:4 postigao tri gola i upisao isto toliko asistencija.

Vodovod i Kanalizacija u ovoj sezoni igra odlično, ali ekipa Mirsada Spahovića je tek u 8. kolu SC Business lige uspjela stići do pobjede i tako osvojiti prve bodove. ViK je ovaj trijumf ostvario zahvaljujući Kerimu Hadžiću, koji je na terenu obavio sve zadatke, a iako više igra u odbrani uspio se dva puta upisati i u listu strijelaca i tako doći do titule najboljeg igrača 8. kola SC Business lige.

Tim 8. kola SC Business lige

1. Ismet Poplata (DB Schenker)
2. Adnan Smajović (Bazen Otoka)
3. Adnan Korda (Pokop)
4. Dragan Šušnjević (Telemach)
5. Adi Borovina (BH Telecom)
6. Kerim Hadžić (Vodovod i Kanalizacija)

Igrač 8. kola SC Business lige
Kerim Hadžić (Vodovod i Kanalizacija)

LISTA STRIJELACA:

1. Jasmin Ligata – 19 pogodaka (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Đorđe Lackanović – 11 pogodaka (Addiko Bank)
3. Armin Imamović – 11 pogodaka (Tržnice Sarajevo)
4. Mirza Gačević – 11 pogodaka (DB Schenker)
5. Sedin Ljuca – 11 pogodaka (Javni Servis BiH)
6. Adnan Korda – 10 pogodaka (Pokop)
7. Mahir Džafo – 10 pogodaka (BH Pošta)
8. Aleksandar Milinković – 9 pogodaka (Addiko Bank)
9. Adi Borovina – 9 pogodaka (BH Telecom)
10. Almir Čardaklija – 8 pogodaka (BH Telecom)
11. Sanid Hasanspahić – 8 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)
12. Hasan Kukić – 8 pogodaka (Pokop)
13. Semir Šahmanija – 8 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)

SUSPENZIJE:

Nijaz Kljuno (Vodovod i Kanalizacija) – četiri utakmice pauze

Semir Šahmanija (Domovi Zdravlja KS) – četiri utakmice pauze

Ejub Kroezi (Domovi Zdravlja KS) – četiri utakmice pauze

Fair Play

”Fair Play” nagrada u 8. kolu SC Business lige zasluženo odlazi u ruke Mirsela Selmanovića iz ekipe Domova Zdravlja KS. Naime, utakmica Vodovoda i Kanalizacije sa Domovima Zdravlja KS bila je veoma nervozna, te je na terenu bilo nekoliko naguravanja između igrača obje ekipe, a svaki put na scenu je stupio Selmanović i tako spriječio da dođe do većih incidenata na susretu.

8 kolosc business ligatim kola
KOMENTARI

KOMENTARI