Sport Centar

Hadžibegić očaran ambijentom, Muzurović poručuje: Sarajevo je oštećeno protiv Celtica

Prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo, u utorak je protiv Celtica odigralo prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a škotski velikan je na Koševu slavio sa sigurnih 1:3.

Hadžibegić očaran ambijentom, Muzurović poručuje: Sarajevo je oštećeno protiv Celtica

Prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo, u utorak je protiv Celtica odigralo prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a škotski velikan je na Koševu slavio sa sigurnih 1:3.

Bordo tim su u utorak bodrile i legende kluba, bivši asovi, igrači i treneri svih generacije kluba s Koševa, koje su naš najveći stadion, uprkos nepovoljnom rezultatu, napustile ipak, zadovoljne, prenosi Avaz.

Faruk Hadžibegić je bio prezadovoljan ambijentom i publikom.

“Ambijent je bio izvanredan. Publika je, kao i uvijek, bila uz svoje Sarajevo, koje pogotovo u prvom poluvremenu nije razočaralo protiv jedne solidne evropske ekipe”, rekao je Hadžibegić.

Proslavljeni igrač i trener je dodao:

“Mislim da je na leđima naših momaka bila velika težina poraza od Atalante.”

Bordo tim je, podsjetimo, u minuloj sezoni, u kvalifikacijama za Evropsku ligu, doživio debakl od italijanskog kluba na Koševu (0:8).

“Imao sam osjećaj da su pod tom dozom pritiska, u grču. Međutim, odigrali su na zadovoljavajućem nivou. Drago mi je što sam vidio disciplinu u igri našeg prvaka, a to je veoma bitno u evropskim takmičenjima. Mislim da je ova utakmica dobro iskustvo”, kaže Hadžibegić za Avaz.

Još jedna legenda i bivši selektor BiH Fuad Muzurović, ističe da je još pod dojmom koševskog duela.

“Iskren da budem, čini mi se da su neke stvari mogle da budu i drugačije s obzirom na to da smo poveli sa 1:0, možda je trebalo malo više riskirati. Naš tim je samo nekoliko puta napravio presing i odmah se kod Škota vidjela pometnja.”

“Međutim, bojali su se kontranapada Celtica, što je i razumljivo. Međutim, ostvaren je častan rezultat, nismo se baš ni obrukali”, analizira bivši igrač i trener bordo tima.

Muzurović smatra da je Sarajevo i oštećeno sudijskim odlukama.

“Na snimku sam vidio da nam nije dosuđen čist penal nad Amarom Rahmanovićem. Sudija nije imao isti kriterij kod dodjeljivanja žutih kartona”, kaže Muzurović.

Oglasio se i Slaviša Vukičević, koji je prezadovoljan ovom utakmicom.

“To je to! Sarajevo je u utorak bilo ispunjeno, gostoprimljivo, borbeno… Kulturno! S tim epitetima sutra će doći i evropske pobjede. Bravo svim učesnicima koševskog spektakla”, rekao je Slaviša Vukičević, član druge šampionske generacije bordo tima koji živi na relaciji Pariz – Visoko.

SARAJEVO – CELTIC

celticfaruk hadzibegicfksarajevofuad muzurovicliga prvaka
KOMENTARI

KOMENTARI