Sport Centar

Hadžibegić o novom izdanju Lige nacija: Iz dubine duše se radujem povratku na teren

Evropska nogometna federacija (UEFA) jučer je zvanično odredila termine odigravanja završnice Lige nacija, poslije nekoliko pomeranja izazvanih pandemijom korona virusa.

Hadžibegić o novom izdanju Lige nacija: Iz dubine duše se radujem povratku na teren

Evropska nogometna federacija (UEFA) jučer je zvanično odredila termine odigravanja završnice Lige nacija, poslije nekoliko pomeranja izazvanih pandemijom korona virusa.

Reprezentacija BiH bi tako trebala igrati 8. oktobra utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske.

No, čelnici UEFA-e odredili su i kalendar za drugo izdanje Lige nacija. Prvi dueli su zakazani za 3/4/5. i 6/7/8. septembar, potom će se igrati 10/11. i 13/14. oktobra, a zatim i 17/18. novembra. U tim terminima bi Zmajevi trebali igrati protiv Italije, Poljske i Holandije.

Vijest da se reprezentativni fudbal vraća obradovao je sve ljubitelje fudala u Crnoj Gori, selektora Faruka Hadžibegića, igrače.

Crna Gora je u novom izdanju Lige nacija grupi sa Kiprom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, prva dva meča, 5. i 8. septembra igra kao gost protiv Kipra i Luksemburga, a zatim u okobru na svom terenu dočekuje Azerbejdžan pa Luksemburg.

U međuvremenu, Crna Gora će odigrati i dva prijateljska meča, a ostaje da se vidi da li će rivali biti Latvija i Luksemburg, selekcije protiv kojih je Crna Gora trebalo da igra u martu, ali je pandemija korona virusa istakla znak stop.

Na pitanje kakva su ambicije i kako je primio vijest o tome da će Liga nacija ipak biti odigrana, bh. stručnjak Faruk Hadžibegić je u razgovoru za Sport Klub naglasio:

“Prva ambicija i želja, poslije svega što se izdešavalo, je da svi budemo živi i zdravi. Druga želja mi je da budemo kompletni i da nas mimoiđu povrede, a onda na red dolaze rezultatski ciljevi koji su ostali nepromijenjeni u odnosu na ono o čemu smo pričali prije pojavljivanja globalje pošasti”, naglasio je selektor Crne Gore i nastavio:

“Iz dubine duše se, kao i svi fudbalski uposlenici, radujem povratku na teren. Nalazimo se u C diviziji Lige nacija, rivali su nam Kipar, Luksemburg i Azerbejdžan, a želimo da se umiješamo u borbu za viši rang takmičenja. Pored toga, u planu su još dvije prijateljske utakmice, a svi navedeni mečevi će biti idealna prilika da vratimo kult državnog tima, da počnemo da ispisujemo novu, ljepšu priču, sa ciljem da maksimalno spremni dočekamo kvalifikacije za Mundijal”.

Selektor Faruk Hadžibegić i ljubitelji fudbala u Crnoj Gori imaju dosta razloga za optimizam u periodu koji slijedi, jer su se nosioci igre koji su propustili kvalifikacije za šampionat Evrope uspjeli da se oporave, dok je većina ostalih igrača iz državnog tima dobila, tačnije rečeno uspjela da se izbori za izuzetno značajnu ulogu u timovima čije boje brane.

crna gorafaruk hadzibegicliga nacijauefa
KOMENTARI

KOMENTARI