Sport Centar

Guardiola odgovorio treneru Reala: Ne možete biti bolji od Juventusa, Bayerna i Barcelone

Josep "Pep" Guardiola, trener Manchester Cityja, nedavno je naljutio navijače Real Madrida kada je izjavio da kraljevski klub nije među tri najbolja tima u posljednjoj deceniji.

Guardiola odgovorio treneru Reala: Ne možete biti bolji od Juventusa, Bayerna i Barcelone

Josep “Pep” Guardiola, trener Manchester Cityja, nedavno je naljutio navijače Real Madrida kada je izjavio da kraljevski klub nije među tri najbolja tima u posljednjoj deceniji.

Ovaj put se oglasio i Realov trener Santiago Solari koji je takvu izjavu Pepa nazvao “namjernim propustom”.

“Mislim da je to bio namjerni propust. Real je najbolji klub u historiji, uključujući posljednju deceniju”, rekao je Solari.

Ipak, Guardiola je ubrzo odlučio objasniti javnosti što je mislio kada je rekao da su Barcelona, Bayern i Juventus najbolje tri ekipe tokom posljednjih deset godina.

“Zašto su navijači Reala bijesni na mene? Jer je njihov klub u posljednje tri godine osvojio Ligu prvaka. I ja mislim da je Real najbolji klub, ali tek od februara kada se igra nokaut faza Lige prvaka. Tokom cijele godine nije. Juventus, Bayern i Barcelona su osvajali ligu po šest-sedam puta u posljednjih deset godina, a Real samo dva puta. Nadam se da me sad Solari malo bolje razumije. I nadam se da su sad u Madridu sretniji mojim odgovorom”, poručio je Guardiola.

manchester citypep guardiolasantiago solari
KOMENTARI

KOMENTARI