Sport Centar

Grmit će Koševo: Bordo tim večeras protiv gromova, munja i bivšeg prvaka Evrope

Vremenska prognoza za večeras u Sarajevu, kako bi to konstatovali meteorolozi, vrlo je nepovoljna.

Grmit će Koševo: Bordo tim večeras protiv gromova, munja i bivšeg prvaka Evrope

Vremenska prognoza za večeras u Sarajevu, kako bi to konstatovali meteorolozi, vrlo je nepovoljna.

Baš u periodu kada bi se trebala odigravati utakmica prvog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Celtica na Koševu (početak u 19.45 sati) predviđa se pljusak praćen grmljavinom, uz očekivani temperaturu od 19 stepeni Celzija.

No, sa kišom ili bez nje – Koševo će grmiti. Potražnja za ulaznicama, barem prema posljednjim izvještajima iz Titove 38b, zaista je velika. Vrlo je moguće da posjeta premaši 20.000 gledalaca te da svjedočimo istinskom spektaklu na tribinama.

Za to će se pobrinuti i navijačka grupa Horde zla. Najvatreniji fanovi bordo kluba pripremaju posebnu koreografiju i iznenađenje za sve koji večeras budu pohodili stadion Asim Ferhatović Hase.

Na terenu će njihovi ljubimci igrati protiv munja i gromova, a ne govorimo samo u meteorološkom smislu. Sa druge strane terena gledat će ih namrgođena škotska ekipa, fudbaleri kultnog otočkog kluba. Ponos sa Celtic Parka, kolektiv koji je predvođen legendarnim Jockom Steinom daleke 1967. godine bio prvak Evrope.

Celtic je i danas moćan tim, koji je u stanju namučiti veliku Barcelonu. Trofejni klub (50 puta prvaci Škotske) sa klupe predvodi igračka legenda glazgovske ekipe i reprezentacije Sjeverne Irske Neil Lennon, koji je sinoć razuvjerio sarajevske novinare da njegov sastav podcjenjivački ulazi u duel sa Sarajevom, što su mnogi od nas pomislili kad su čuli da neće odraditi nijedan trening na Koševu.

Čak naprotiv, prvi stručnjak Celtica otresao je ulogu favorita sa svoje ekipe.

“Mogli smo i bolje proći u žrijebu, Sarajevo je nezgodan protivnik. Očekujemo zaista težak meč. Sarajevo ima dobre bekove, poput Hebibovića, fizički su snažni svi ostali igrači. Trebamo se paziti i kod prekida, posebno kod slobodnih udaraca. Sve su to faktori koji će nam otežati posao. Ne slažem se da je Celtic favorit”.

Husref Musemić se, pak, ne slaže sa Lennonovom konstatacijom. Celtic je totalni favorit, reći će koševski strateg, ali i naglasiti šta njegov tim mora učiniti kako bi se mogao nadati povoljnom raspletu:

“Ne sumnjam da će moji igrači dati svoj maksimum. Moramo biti pametni, strpljivi, disciplinovani i držati se uputa”.

Jedno je sigurno – navijači neće bordo ekipi zamjeriti ako izgubi, već ako izostane borba do zadnjeg atoma snage. Zato je njihova poruka, ali i kompletne fudbalske javnosti u BiH, koja će biti večeras uz našeg šampiona, kristalno jasna – srce na teren!

SARAJEVO – CELTIC

celticfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI