Sport Centar

Grabčanović za SC: Pokušat ćemo ostvariti što bolji plasman

Grabčanović za SC: Pokušat ćemo ostvariti što bolji plasman

Za naš portal je govorio direktor tuzlanskog kluba, Elmir Grabčanović, koji je rekao da će ekipa u nastavku pokušati ostvariti što bolji plasman i ako se rezultati poklope da bi na kraju mogli završiti kao drugoplasirani.

“Što se tiče ambicija kluba, pokušat ćemo ostvariti što bolji plasman. Ako nas zaobiđu  povrede na kraju možemo biti i drugi, naravno ako se i poklope ostali rezultati. Već u drugom kolu igramo derbi sa ŽRK Ilidža, a također nam u goste dolazi i ŽRK Krivaja koja je trenutno trećeplaisrani klub. Vrlo dobra je ekipa Mire iz Prijedora, a ovog  vikenda nas očekuje upravo duel Mire i Ilidže koji bi mogao dati odgovor na mnoga pitanja”, rekao je za SCsport.ba direktor kluba iz Tuzle, Elmir Grabčanović.

U razgovoru sa Elmirom grabčanovićem, dotakli smo se stanja u igračkom kadru kluba iz Tuzle.

“Ekipu nismo mijenjali tokom pauze. Jedina promjena je odlzak golmana Aide Demirović, koja se povlači iz rukometa, pa smo na toj poziciji ostali malo deficitarni jer pored jednog iskusnog golmana imamo još dvije mlade djevojke. Nadamo se da ćemo i to pokrpiti na najbolji način. U dosadašnjem dijelu sezone smo napravili sjajan rezultat, nakon  povratka u PLBiH, a za sljedćeu sezonu šta će biti to ćemo vidjeti”, istakao je Grabčanović.

S obzirom da se klub iz Tuzle nalazi u vrhu tabele PLBIH, sa direktorom OŽRK Jedinstva smo se na kraju dotakli i eventualnog nastupa na evropskoj sceni.

“San svakog kluba je izlazak u Evropu. Da li ćemo igrati evropska tamičenja, pitanje je više sile. Igranje u Evropi zahtjeva velike troškove. Obično naše klubove u žrijebu zapadnu duga gostovanja kao u Portugal na Island.. Na nama je da na parketu prvo izborimo Evropu, pa ćemo videti šta dalje”, završip je Grabčanović.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI