Sport Centar

Govorio o “nezgodnoj” temi: Iznenada prekinuta Đokovićeva press-konferencija

Konferencija najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u Parizu pred početak Roland Garrosa iznenada je prekinuta.

Govorio o “nezgodnoj” temi: Iznenada prekinuta Đokovićeva press-konferencija

Konferencija najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u Parizu pred početak Roland Garrosa iznenada je prekinuta.

Đoković je bio upitan o o problemima sa pandemijom korona virusa i kako se nosi sa stresom jer bi ukoliko bude pozitivan PCR testu, mogao bi da bude diskvalifikovan.

“Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan… onda – to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti… A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dijela turnira, neki i iz kvalifikacija. Volio bih da su oni koji su bili pozitivni na testu – potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo ‘lažno pozitivan’ rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dvaput bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. A to nije bio slučaj ovdje, to nije bio slučaj ni u Njujorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore turnira da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, usled velikog broja učesnika, ali mislim… Bilo bi više fer prema igračima da imaju šansu da možda budu u izolaciji 24 sata, prije nego što urade drugi test. Jer, mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”, rekao je najbolji teniser svijeta, prenosi Kurir.

U tom trenutku je voditelj konferencije počeo da govori “Hvala vam”, prekidajući obraćanje odmah poslije “nezgodne teme” o kojoj je Đoković govorio sa željom da završi konferenciju za medije.

Međutim jedan od novinara to nije čuo, pa je brzo rekao srbijanskom asu “da bi ovo trebalo da bude njegov Roland Garros, jer je neke Grand slamove osvajao mnogo više puta, a pariski samo jednom”.
Đoković se samo nasmijao i odgovorio:

“Znate, u mojoj zemlji se kaže ‘Iz vaših usta u Božje uši’! Nadam se da će to što ste rekli – da se i ostvari, da ću moći da osvojim titulu. Želim to, veoma sam motivisan. Sanjao sam toliko dugo titulu na Rolan Garosu, gubio tri finala prije osvajanja trofeja 2016, što mi je bio jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Nadam se da će to možda biti i ove godine. Vidjećemo”.

Taman kada je sljedeći novinar krenuo sa novim pitanjem, izgovorivši “Komplikovano…”, voditelj konferencije je, ovoga puta uspješno, objelodanio da se obraćanje javnosti najboljeg tenisera svijeta završava iz nepoznatih razloga.

novak djokovicroland garros
KOMENTARI

KOMENTARI

Coda
Gost

Ne treba nista protiv prehlade covid 20 pro govoriti jer to je jedina istina sve drugo je laž ……

wpDiscuz