Sport Centar

Gordić: Teško mi je slušati poređenja sa prošlom sezonom, niko ne garantuje da bismo osvojili titulu

Partizan je zaređao tri pobjede i u dobrom (ili bar boljem) raspoloženju dočekuje francuski Bourg sutra u Eurocupu, ali navijači su i dalje nezadovoljni slabijim početkom sezone i uglavnom se pozivaju na prošlu, sa objašnjenjem da je to "praktično isti tim".

Gordić: Teško mi je slušati poređenja sa prošlom sezonom, niko ne garantuje da bismo osvojili titulu

Partizan je zaređao tri pobjede i u dobrom (ili bar boljem) raspoloženju dočekuje francuski Bourg sutra u Eurocupu, ali navijači su i dalje nezadovoljni slabijim početkom sezone i uglavnom se pozivaju na prošlu, sa objašnjenjem da je to “praktično isti tim”.

To su priče koje su se malo smučile Nemanji Gordiću, playmakeru crno-bijelih, koji, pak, ne krije činjenicu da igra Partizana nije kakva bi trebalo da bude, pogotovo u napadu.

reprezentativac BiH je za TV Partizan pred Burg otkrio da mu je teško da sluša više poređenja.

“Meni je više malo, ne znam kako da se izrazim… Težina da non-stop slušam to poređenje sa prošlom sezonom. Ta je bila kakva je bila, a i ja sam ponovio više puta – niko ne garantuje da bismo osvojili titulu. Činjenica je da smo bili u dobroj poziciji, ali to nije ista ekipa. Došao je novi trener, igrači koji imaju veliku ulogu u sistemu novog trenera. Nije to ista ekipa, ne bih da poredim. Ovo je nova sezona i novi sistem. Za svaki sistem treba vremena”, rekao je Gordić.

Savladan je Bahcesehir u Istanbulu, pobijeđeni su FMP i Cedevita Olimpija, a taj meč sa Ljubljančanima u nedjelju nije imao neizvjesnu završnicu.

“Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, ostvarili smo tri pobjede. Sad, da li je igra prava ili nije… Svakako da igra nije tečna i dobra, naročito u napadu, ali sezona je duga, na nama je da radimo svaki dan i trudimo se da to bude bolje iz utakmice u utakmicu”, rekao je Gordić.

On nije htio kao igrač da previše ocjenjuje rezultate, jer “ima dosta ljudi koji se bave tim stvarima”, ali je prenio osjećanja igrača.

“Što se tiče nas igrača, iz prve ruke, iz svlačionice – normalno da je svima jako stalo. Nova je situacija za nas, igra se bez publike i to je veliki hendikep za naš klub, ali šta je tu je. Ne mogu da kažem kako nama, tako svima, jer nemaju svi takvu podršku kao mi. Ne samo kod kuće jer i na mnogim gostovanjima dešava se praktično da igramo kao domaćini”, rekao je Gordić.

kkpartizannemanja gordic
KOMENTARI

KOMENTARI