Sport Centar

Gordić: Mislim da odavno nije bilo boljeg finala

Nemanja Gordić je bio ključna "poluga" i u drugom trijumfu Budućnosti u finalu ABA lige. Plej "plavih" je nakon meča priznao da je treći duel sa Zvezdom bio i najteži u finalnoj seriji.

Gordić: Mislim da odavno nije bilo boljeg finala

Nemanja Gordić je bio ključna “poluga” i u drugom trijumfu Budućnosti u finalu ABA lige. Plej “plavih” je nakon meča priznao da je treći duel sa Zvezdom bio i najteži u finalnoj seriji.

“Preteška utakmica u svakom pogledu! Mislim da odavno nije bilo boljeg finala. Svaka utakmica je na jednu loptu, ginemo i mi i oni. Na kraju smo imali sreće, jer ta posljednja lopta nije ušla. Ali sreću smo i zaslužili”, rekao je Gordić nakon meča, prenosi mondo.me.

Budućnost je odigrala bolje u drugom dijelu?

“Prvo poluvrijeme nije bilo onakvo kakvo smo zamišljali, ali u drugom dijelu smo se stisli. Odigrali smo bolje odbranu, a na kraju dobili uz fenomenalnu publiku. Hvala im za večeras, ali u subotu su nam potrebniji više nego ikada”.

Titula je blizu, a to znači i Euroliga?

“Moramo da ostanemo mirne i hladne hlave. I moramo da radimo neke stvari bolje, jer neke stvari nisu funkcionisale. Tesko je bilo igrati posljednjih par minuta, jer smo jedva stajali na nogama. Ali tada igrate po instiktu”, zaključio je Gordić.

kk buducnostnemanja gordic
KOMENTARI

KOMENTARI